Spaarrente.nl > Blog > Zakelijke bank

Zakelijke bank

Een zakelijke bank wordt ook wel een commercial bank genoemd. Dit betekent dat een bank zowel activiteiten voor consumenten verzorgt als voor bedrijven (ook wel wholesale banking). Op het blog van Spaarrente.nl lees je alles over de bank voor zakelijk gebruik en de mogelijkheden voor een zakelijke rekening.

Grote zakelijke spaarder bij Triodos Bank in de min

Donderdag 1 februari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Negatieve rentes, sommige zakelijke spaarders kregen hier al mee te maken, maar alleen bij bedragen van meer dan een miljoen. Bij Triodos Bank betaal je als zakelijke spaarder vanaf 15 februari een negatieve rente over je spaargeld vanaf 500.000 euro. En niet zomaar een negatieve rente. Het gaat meteen om 0,5 procent. Dat is een hoger percentage dan dat je tegenwoordig op de best renderende spaarrekening aan positieve rente krijgt.

Lees meer over zakelijk sparen bij Triodos Bank

Waarom is de spaarrente op een zakelijke rekening zo laag?

Donderdag 2 april 2015 | Door Amanda Bulthuis | (1 reactie)

Heb je een eigen bedrijf en heb je (tijdelijk) wat geld over in je onderneming? Dan kun je dit op een zakelijke spaarrekening of deposito zetten. Bij het vergelijken van zakelijke spaarrekeningen valt je echter waarschijnlijk al snel op dat de rentes een stuk lager liggen dan op spaarrekeningen voor particulieren. Dit verschilt soms wel meer dan een 0,5 procent. Hoe kan dit?

Lees meer over spaarrente zakelijke rekening

Kosten zakelijke rekening

Maandag 11 januari 2021 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Als ondernemer gebruik je zakelijke rekening op een andere manier dan je privé bankrekening. Daarom bieden banken speciale zakelijke bankrekeningen aan met opties die je op een privérekening niet hebt. Zo kun je de rekening bijvoorbeeld koppelen aan je bedrijfsboekhouding. Vanwege de extra opties betaal je voor een zakelijke bankrekening meer kosten dan voor een privérekening. Wat zijn de kosten voor een zakelijke rekening?

Lees meer over de kosten van een zakelijke rekening

Is een zakelijke rekening verplicht?

Woensdag 22 januari 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Een zakelijke rekening is niet wettelijk verplicht als je ondernemer bent. Ook voor de Belastingdienst is het niet verplicht om als ondernemer een zakelijke rekening te hebben. Maar soms stelt de bank je verplicht een zakelijke rekening te openen als je zakelijke transacties wilt verrichten. 

Lees meer over de verplichting van de zakelijke rekening

Waarom een zakelijke rekening openen?

Donderdag 12 december 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Start je als ondernemer, dan krijg je waarschijnlijk regelmatig het advies om een zakelijke rekening te openen. Dit biedt inderdaad belangrijke voordelen, maar het is wettelijk of voor de belasting niet verplicht. Waarom zou je een zakelijke rekening openen als ondernemer?

Lees meer over de zakelijke rekening


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,50%J&T Banka (via Raisin)1,40%Yapi Kredi Bank1,35%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90% Alle spaarbanken vergelijken