Spaarrente.nl > Blog > Wanneer wordt vakantiegeld uitbetaald?

Wanneer wordt vakantiegeld uitbetaald?

Door Redactie Spaarrente.nl  | 26 april 2023  | (4 reacties)

Veel werknemers kijken ongeduldig uit naar het moment dat het vakantiegeld weer komt. Werkgevers bepalen zelf wanneer zij het vakantiegeld uitbetalen, maar dit moet minimaal eens per jaar. 

Vakantiegeld sparen? Loop geen rente-inkomsten mis en kijk direct welke bank je de hoogste spaarrente biedt voor je vakantiegeld. Spaarrente vergelijken

Wanneer vakantiegeld gestort?

De meeste werkgevers betalen het vakantiegeld in mei of juni uit, tegelijk met het loon van mei. De salarisadministratie kan je precies vertellen wanneer je je vakantiegeld krijgt.

Sommige werkgevers kiezen ervoor om het vakantiegeld te verwerken in het maandelijkse loon. Je krijgt dan elke maand bovenop je loon een deel van je vakantiegeld.

Wanneer uitbetaling vakantie bij uitkering?

Ook met een uitkering heb je recht op vakantiegeld. Het UWV betaalt je vakantiegeld halverwege mei uit, dus niet tegelijk met je uitkering zelf. Ontvang je een bijstandsuitkering, dan bepaalt je gemeente wanneer deze je vakantiegeld stort. Vaak is dit mei of juni.

Vakantiegeld wanneer uitbetalen bij ontslag?

De meeste werkgevers betalen het vakantiegeld tegelijk uit met je laatste loon, maar dit hoeft niet. Sommige werkgevers verwerken de betaling van je vakantiegeld met het vakantiegeld van alle andere (ex-) werknemers.

Tips vakantiegeld

Omdat de meeste werkgevers ongeveer tegelijk het vakantiegeld uitbetalen, bieden verschillende banken in de maanden mei en juni speciale acties aan. Als je je vakantiegeld of een bepaald minimumbedrag, op je spaarrekening zet, ontvang je een cadeau. Elk jaar zijn de acties weer anders. Houd de acties dus goed in de gaten om te zien welke bank een mooie actie heeft voor je spaargeld!

Toch levert je vakantiegeld uiteindelijk meer op als je kiest voor een spaarrekening met een hogere rente. Het openen van een nieuwe spaarrekening regel je in enkele minuten, dus het is zonde als je dit extra rendement laat liggen. Op Spaarrente.nl vergelijk je eenvoudig elke spaarrekening op rente en voorwaarden en je sluit de spaarrekening van je keuze direct online af.  Rente spaarrekening vergelijken >>

Wil je meer handige tips over wat te doen met je vakantiegeld? In het artikel ‘Vakantiegeld sparen en alternatieven’ vind je een paar slimme voorbeelden van wat je kunt doen met je vakantiegeld. 

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over 13e maand
Reacties
franklin S 25 maart 2016hallo...ik ben 3-03-2016 werkloos geworsen en mijn vraag is wanneer mijn vakantiegeld overgemaakt wordt.
ik had een 0-urencontract en werd per project ingeschaald . dit werk was voor detacheringsburo staytec
shuree 20 april 2017Ik ben hier in nederlands november ik heb een uitkering krijg ik een hele jaar vaksntir geld of aleen 6 manden
Gary 16 mei 2022Wanneer krijg ik mijn vakantiegeld normaal moet ik meer krijgen als 290euro
Gary 16 mei 2022Omdat ik wel heel veel gewerkt heb moet ik daar voor werken om 290euro te krijgen klopt niet bereken het maar ik kom te kort heb in de horeca gewerkt
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken