Spaarrente.nl > Blog > Waarom een zakelijke rekening openen?

Waarom een zakelijke rekening openen?

Door Redactie Spaarrente.nl  | 12 december 2013  | (2 reacties)

Start je als ondernemer, dan krijg je waarschijnlijk regelmatig het advies om een zakelijke rekening te openen. Dit biedt inderdaad belangrijke voordelen, maar het is wettelijk of voor de belasting niet verplicht. Waarom zou je een zakelijke rekening openen als ondernemer?

Wil je ook zakelijk sparen? Zorg dat je geen rente-inkomsten misloopt en vergelijk direct welke bank de hoogste zakelijke spaarrente biedt.

Waarom een zakelijke rekening openen? – Voordelen

Het gebruiken van een zakelijke rekening voor je zakelijke transacties biedt veel meer overzicht dan wanneer je je privé- en zakelijke transacties vanaf één rekening regelt. Je ziet direct wat de financiële situatie van je bedrijf is en je haalt geen zakelijk geld en privégeld door elkaar. Zeker bij de belastingaangifte of als je een boekhouder in dienst neemt, werkt dit een stuk prettiger. Een aparte zakelijke rekening voorkomt niet alleen dat de boekhouder inzicht heeft in je privé-uitgaven, het scheelt ook veel tijd als hij alle zakelijke transacties bij elkaar heeft.

Daarnaast bieden zakelijke rekeningen meer mogelijkheden dan privérekeningen. Zo kun je zelf incasso’s instellen met een zakelijke rekening, en betalingen met een pinautomaat of iDEAL mogelijk maken. Daarnaast kun je alleen met je zakelijke rekening een bedrijfslening afsluiten bij de bank of een zakelijke creditcard aanvragen.

Waarom zakelijke rekening openen? – Nadelen

Een zakelijke rekening kost meer dan een privérekening. Dit is eigenlijk het enige nadeel van een zakelijke rekening. Natuurlijk hangt het van de bank en van je wensen af hoeveel een zakelijke rekening kost. Als je alleen transacties middels internetbankieren regelt, kies je voor een goedkoper pakket dan wanneer je meer betalingsmogelijkheden wilt. Het best kun je bij verschillende banken vragen naar de mogelijkheden en de kosten om te bepalen waar je het goedkoopst uit bent.

Waarom zakelijke rekening als zzp’er?

Hoe groter je bedrijf, hoe belangrijker een zakelijke rekening is. Als zzp’er zie je misschien het nut niet in van een duurdere zakelijke rekening. Je kunt zelfs, om toch overzicht te creëren, een extra privérekening openen voor je zakelijke transacties. Deze kost ook geld, maar minder dan een zakelijke rekening.

Zeker als er niet veel zakelijke transacties plaatvinden met je privérekening, hoeft dit geen probleem te vormen. Maar als de bank op een gegeven moment doorkrijgt dat je gebruik maakt van een privérekening voor zakelijke doeleinden, kan deze je vragen hier een zakelijke rekening voor te openen.

Waarom een zakelijke spaarrekening openen?

Naast betaalrekeningen bieden banken ook diverse spaarrekeningen aan voor bedrijven. Hierop parkeer je een bedrag dat je tijdelijk niet nodig hebt voor het bedrijf. Je ontvangt dan rente over dit geld, in tegenstelling tot geld op de zakelijke betaalrekening. Zo verdien je toch nog iets aan het geld terwijl het stilstaat.

Als ondernemer kun je kiezen uit een vrij opneembare spaarrekening of een spaardeposito met verschillende looptijden.

Let op: Vaak ligt de rente op zakelijke spaarrekeningen lager dan de rente op particuliere spaarrekeningen. Op Spaarrente.nl vergelijk je eenvoudig de zakelijke depositorente. Ook vind je direct de zakelijke spaarrekening met hoogste rente.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over zakelijke bank
Reacties
Jasper Runneboom 10 september 2015Ik heb zelf zowel een privé als zakelijk rekening gebruikt voor mijn zaak en ben toch wel erg blij dat ik nu een zakelijk rekening gebruik.

Het geeft veel meer overzicht wat weer erg prettig is voor het financiële inzicht in je onderneming en voor de boekhouding.
Gerrit 29 oktober 2015Ik heb het idee dat de zakelijke rekening alleen voordelig is voor de bank. Incasso''s kun je ook instellen met je prive rekening,
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken