Spaarrente.nl > Blog > Verwachting spaarrente

Verwachting spaarrente

De verwachting hoe de spaarrente zich gaat ontwikkelen is voor spaarders erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld overweegt je spaargeld vast te zetten, is het handig om te weten of de rente naar verwachting gaat stijgen of dalen. Bij een verwachte stijging kun je beter nog even wachten met vastzetten. Lees hier alles over de verwachting voor de spaarrente.

Eerste spaarrekening naar 0% - Zullen meer banken volgen?

Woensdag 22 maart 2017 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Triodos Bank doorbreekt een psychologische grens door de rente op haar spaarrekeningen te verlagen naar 0 procent. Per 3 april krijgen spaarders bij deze duurzame bank dus geen rente meer over hun spaargeld. Vergelijkingssite Spaarrente.nl verwacht echter niet dat andere banken nu ook massaal de spaarrentes naar de 0 procent verlagen. “Natuurlijk zullen vooral de grootbanken met veel belangstelling volgen hoe de klanten van Triodos reageren, maar voor hen en de rest van de markt is de 0 procent nog ver weg”, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe.

Lees meer over o procent spaarrente

Rentes langlopende deposito’s stijgen - Lichtpuntje voor spaarders?

Vrijdag 30 december 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (5 reacties)

Terwijl de rentes op spaarrekeningen blijven dalen, lijken de tarieven op langlopende deposito’s weer voorzichtig te stijgen. Dit constateert vergelijkingssite Spaarrente.nl. ING Bank, Nationale Nederlanden en Rabobank hebben in december de rentes voor deposito’s met een looptijd van 10 jaar flink verhoogd. “Toch raden we spaarders aan niet massaal het spaargeld voor zo’n lange tijd vast te zetten”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over de rente op langlopende deposito's

Spaarrente duikt onder de 1 procent

Vrijdag 3 juni 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (8 reacties)

Nederlandse spaarders krijgen vanaf eind volgende week bij alle banken minder dan 1 procent spaarrente. Dit blijkt uit cijfers van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. Nationale Nederlanden is de laatste bank die met de rente voor een vrij opneembare spaarrekening onder de 1 procent zakt. Deze bank verlaagt per 10 juni de rente naar 0,9 procent.

Lees meer over de dalende spaarrentes

0,5% spaarrente bij grootbank

Donderdag 24 maart 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

De grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank bieden in april nog maar 0,5 procent rente op een vrij opneembare spaarrekening. ING Bank heeft de rente al verlaagd voor saldo’s tot 25.000 euro. ABN AMRO en Rabobank volgen op 31 maart. “Met de huidige inflatie van 0,6 procent levert sparen bij een grootbank je dus niks op”, stelt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. “Het kost je zelfs geld en dan hebben we het nog niet eens gehad over de belasting die je betaalt over je spaargeld.”

Lees meer over waarom sparen niets meer oplevert

Spaarder start 2016 met nog lagere rente

Maandag 4 januari 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (4 reacties)

Spaarders moeten aan het begin van het nieuwe jaar direct al enkele renteverlagingen verwerken, blijkt uit gegevens van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Zo verlaagde LeasePlan Bank per 1 januari haar rente van 1,1 naar 1 procent. De rente op de vrij opneembare spaarrekening van RegioBank daalde dezelfde dag van 0,85 naar 0,75 procent. Op 7 januari gaat ook de rente van ING Bank omlaag van 0,7 naar 0,6 procent.

Lees meer over renteverlaging 2016

Spaarrente verwachting 2016

Woensdag 23 december 2015 | Door Amanda Bulthuis | (26 reacties)

Wat gaat de spaarrente doen in 2016? Zet de daling van de afgelopen jaren zich voort? Of keert het tij voor de spaarders en kunnen we in 2016 misschien zelfs weer renteverhogingen verwachtingen?

Lees meer over de spaarrente verwachting

Renteontwikkeling sparen van 2011 tot nu

Zondag 13 december 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Al sinds 2012 krijg je steeds minder rente over je spaargeld. In 2015 kwamen de rentes op spaarrekeningen zelfs onder de 1 procent. Zo laag zijn de spaarrentes nog nooit geweest. Hoe hebben de spaarrentes zich de afgelopen jaar ontwikkeld en hoe komt het dat je nu zo weinig rente krijgt voor je spaargeld?

Lees meer over de ontwikkeling van de spaarrente

Deposito’s steeds minder interessant

Maandag 3 augustus 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Spaargeld vastzetten op een deposito is de afgelopen jaren steeds minder interessant geworden. Bij maar liefst acht banken liggen de spaarrentes op deposito’s met een looptijd tot en met 5 jaar lager dan die op een vrij opneembare spaarrekening, blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Bij ABN AMRO, Allianz en ING moet je zelfs een spaardeposito van 10 jaar afsluiten als je een hogere rente wilt dan op deze reguliere spaarrekening van de bank.

Lees meer waarom deposito's minder interessant zijn

Spaarrente historie

Dinsdag 29 december 2015 | Door Amanda Bulthuis | (2 reacties)

De spaarrentes staan al jaren op een historisch laag niveau. De rentes die je krijgt op je spaarrekening of deposito zijn nog nooit zo laag geweest. Hoe heeft de spaarrente zich historisch ontwikkeld?

Lees meer over de spaarrente historie

Voorlopig nog geen negatieve rente voor Nederlandse spaarder

Donderdag 13 november 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

De Duitse Skatbank voerde vorige week een negatieve spaarrente van -0,25 procent in voor saldo’s boven de 500.000 euro. Diverse media berichtten toen dat negatieve spaarrentes de norm worden. “Toch is er voor de gewone Nederlandse spaarder nog geen reden om te vrezen dat ze voor hun spaargeld moeten gaan betalen”, zegt Amanda Bulthuis van  de vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Zowel de drie grootbanken ABN, ING en Rabobank als Knab en Nationale Nederlanden achten negatieve spaarrentes op korte termijn niet reëel”.

Lees meer over negatieve spaarrentes


12 >
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank2,00%Yapi Kredi Bank1,60%Centraal Beheer Achmea1,60%Delta Lloyd1,35%OHRA1,35% Alle spaarbanken vergelijken