Spaarrente.nl > Blog > Verbouwing financieren

Verbouwing financieren

Door Redactie Spaarrente.nl  | 18 januari 2018  | (3 reacties)

Je droomhuis gevonden, maar zit er een verouderde keuken in? Wil je extra ruimte creëren voor gezinsuitbreiding? Of heb je gewoon behoefte aan extra ruimte in de vorm van een serre? Wat je woonwensen ook zijn, veel consumenten krijgen ooit met een verbouwing te maken. Dan rijst al snel de vraag op: hoe gaan we dit financieren?

Sparen voor een verbouwing? Je bereikt je spaardoel het snelst als je kiest voor de hoogste spaarrente. Rentetarieven vergelijken >>

Verbouwing meefinancieren in je hypotheek

De meest voor de hand liggende manier om een verbouwing te financieren, is deze meefinancieren in je hypotheek. Je sluit dan een bouwdepot af als onderdeel van een nieuwe of bestaande hypotheek. Hieruit betaalt de bank alle kosten die je maakt voor de verbouwing.

De verhoogde hypotheeklening moet natuurlijk bij je financiële situatie passen voordat de bank deze extra lening verstrekt. Vraag aan een adviseur wat de mogelijkheden zijn en of een bouwdepot wel bij je situatie past. Bij een kleine verbouwing die geen grote kosten met zich meebrengt, past een reguliere lening of gewoon sparen soms beter.

Financieren verbouwing met een lening bij de bank

Als je een kleiner bedrag wilt lenen, kun je een persoonlijke lening overwegen. Je betaalt hiervoor een hogere rente dan voor een bouwdepot bij je hypotheek, maar zodra je het geld uitgeeft aan de verbouwing geldt ook voor deze lening de hypotheekrenteaftrek. De bank kijkt natuurlijk goed naar je financiële situatie om te bepalen of je de lening wel terug kunt betalen.

Een andere bekende leenvorm is het doorlopend krediet. Deze leenvorm biedt meer flexibiliteit dan de persoonlijke lening, omdat je binnen de limiet altijd geld mag opnemen en extra aflossen. Maar deze lening komt niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek.

Tip! Je verbouwing financieren met een lening bij de bank? Zorg er dan voor dat je niet te veel betaalt! Geld lenen vergelijken op Geld.nl geeft je inzicht in welke kredietverstrekker de laagste rente biedt voor jouw gewenst leenbedrag.

Verbouwing financieren met spaargeld

Verreweg de voordeligste mogelijkheid is je verbouwing financieren met spaargeld. In plaats van rente te betalen, ontvang je immers rente. Maar let er goed op dat je geen spaargeld opmaakt waarmee je anders bijvoorbeeld een auto had gekocht. Je auto financieren met een lening kost veel meer aan rente dan een verbouwing, omdat je voor een autolening niet in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek.

Sparen voor een verbouwing kan op verschillende manieren. Met een gewone spaarrekening kun je op elk moment geld opnemen en geld storten, terwijl je op een spaardeposito een bepaald bedrag dat je al hebt reserveert voor de verbouwing. Welke vorm het best bij je past, hangt af van je financiële situatie.

Tip! Op Spaarrente.nl vergelijk je eenvoudig de rente van de verschillende spaarvormen. 

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over sparen voor een huis
Reacties
milhau 16 november 2015
Hallo

Al snel het is het vakantieseizoen en veel mensen moeten leningen die in financiële moeilijkheden verkeren of moeten klaar voor het einde van het jaar, maken hun gelukkige familie. Ik wil u niet de moeite te vertellen u. En ook kijken naar u in alle voorstellen voor lening op aanbieding facebook omdat meer dan 90% frauduleuze zijn. Ik was maakte me rip off van € 4100, aanvragen van een lening. Maar later mijn vriendin vertelde me over een heer MATTEO verlenen lening van privé naar particuliere een geschikt tempo. Ik was in staat om een lening van € 27000 it net dat gisteren had ik de overdracht in mijn account. Wat stond me toe om te kopen van een auto voor werk en ik was in staat om te geven een geschenk aan mijn zoontje die was viert zijn verjaardag en ik denk ook dat het feest met dit geld goed zal verlopen. Zonder dat u is deze heer liegen echt een man van geloof. Bent u nog steeds in nood ik zou u adviseren om gewoon contact met hem op per e-mail: matteo.pellegrino01@gmail.com
Wendy Thomas 04 december 2019Hallo allemaal daar, ik hoop dat alles goed is met jullie ??? Mijn naam is mevrouw Wendy Thomas, ik kom uit Idaho, een paar weken geleden werd ik meegesleurd in een slechte financiële situatie en ik had een dringende lening nodig om mijn rekeningen te betalen en financieel weer op te staan ​​vanwege mijn huidige financiële situatie die mijn bank weigerde om me een lening te geven, zodat ik geen andere optie had dan online naar een onbeveiligde lening te zoeken, tijdens mijn onderzoek was ik het slachtoffer van fraude en verloor ik bijna $ 2.350 en had ik meer problemen en gaf ik bijna hoop op het krijgen van een lening totdat ik een online post vond dat de post een gedeelde getuigenis was van mevrouw Christina uit Pennsylvania States die getuigt van hoe hij $ 180.000 kreeg van Tamara Finance Inc. na het lezen van de post besloot ik contact op te nemen met Tamara Finance Inc. via email: tamarajimmyfinance@hotmail.com contact gedeeld via de post, mijn ongedekte leningaanvraag van $ 120.000 werd binnen 48 uur na mijn aanvraag goedgekeurd en hun leningrente bedroeg 2% mijn lening werd zonder enige omissie op mijn bankrekening betaald.

Ik wil mijn diepe dankbaarheid uiten en de leningzoekers ook adviseren om zeer waakzaam te zijn, omdat er veel oplichters zijn met als enig doel de onschuldige leningzoekers te bedriegen, dus jullie moeten voorzichtig en waakzaam zijn .. voor die die een lening nodig hebben, raad ik Tamara Finance Inc aan, u kunt per e-mail contact opnemen met het bedrijf: tamarajimmyfinance@hotmail.com

Bedankt voor het lezen van mijn getuigenis, ik wens u veel succes.

Jouw,
Wendy Thomas.
Robert Wiliams 12 december 2019De reactie wacht op goedkeuring. Dit is een voorbeeld van de opmerking die zichtbaar is nadat deze is goedgekeurd.Ik ben Kathlyn Ross, een inwoner van de Verenigde Staten van Amerika. Ik ben 51 jaar oud, ik ben een zakenvrouw. Ooit had ik problemen met het financieren van mijn project / bedrijf. Zonder mijn goede vriend die me de heer Robert Willams, die geldschieter is, heeft voorgesteld om een lening van [$ 100.000] van zijn bedrijf te krijgen. Toen ik contact met hen opnam, duurde het 48 uur om mijn lening goed te keuren en over te maken naar mijn account nadat aan alle voorwaarden in de leningsovereenkomst / voorwaarden was voldaan. Zelfs als u slecht krediet heeft, bieden ze u nog steeds een service. Als u dringende financiële hulp nodig hebt, kunt u vandaag contact met hen opnemen om een lening te krijgen via dit e-mailadres: ubth20@gmail.com
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,75%Yapi Kredi Bank1,65%Nationale Nederlanden1,00%Aegon1,00%Centraal Beheer Achmea1,00% Alle spaarbanken vergelijken