Spaarrente.nl > Blog > Veranderen van spaarbank

Veranderen van spaarbank

Veranderen van spaarbank kan gunstig zijn bij een hogere spaarrente bij een andere bank. Bij een spaarsaldo van duizend euro kan een verandering al snel tientallen euro's opleveren. Wanneer je wilt veranderen van spaarbank kun je ook eens kijken op de site van Spaarrente.nl voor diverse vergelijkingen en tips.

Welke bank past bij mij?

Vrijdag 31 oktober 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Als je gaat sparen of een betaalrekening wilt openen, heb je keuze uit tientallen banken. Hoe kies je uit dit enorme aanbod de bank of spaarrekening die bij je past? Baseer je je keuze alleen op de spaarrente of kijk je bijvoorbeeld ook naar het investeringsbeleid of de veiligheid van een bank? 

Lees meer over welke bank bij je past

Duurzaam bankieren

Donderdag 4 juni 2015 | Door Amanda Bulthuis | (0 reacties)

Steeds meer consumenten kiezen voor een duurzame bank, duurzame spaarrekening of een duurzaam beleggingsproduct. Uit een onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) blijkt dat duurzaam sparen zelfs sneller groeit dan sparen bij een reguliere bank. Overweeg jij duurzaam bankieren wel eens? In dit artikel lees je wat het precies inhoudt en welke mogelijkheden je hebt.

Lees meer over duurzaam bankieren

Sparen: grootbanken kunnen nog veel leren

Donderdag 26 april 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Klanten die sparen bij de grote banken in Nederland, vinden dat zij nog steeds niet goed genoeg op de hoogte worden gehouden van rentewijzigingen. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl onder 386 respondenten. Van de spaarders van ABN AMRO, SNS Bank, ING en Rabobank gaf gemiddeld 35 procent aan geen bericht te krijgen bij een rentewijziging.

Lees meer over de grootbanken

1,8 procent meer rente voor kritische spaarder

Donderdag 15 december 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Steeds meer banken verhogen de spaarrentes op het kortlopende spaardeposito. Daardoor wordt vastzetten steeds aantrekkelijker voor de sparende consument. Je doet er wel verstandig aan om eerste goed te bekijken bij welke bank je gaat sparen, want de renteverschillen zijn groot. Bij het populaire 1-jaars deposito bedraagt het verschil tussen de hoogste en de laagste rente op dit moment zelfs 1,85 procent.

Lees meer over hoe je meer rente krijgt

Wel of niet sparen bij BIGBANK?

Dinsdag 1 maart 2011 | Door Amanda Bulthuis | (0 reacties)

Sparen bij de nieuwe Estlandse bank BIGBANK is niet verstandig. Dat meldt althans de Consumentenbond op haar website. De bond waarschuwt dat de bank niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) valt.

Lees meer over sparen bij BIGBANK


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken