Spaarrente.nl > Blog > Veilig sparen

Veilig sparen

Is mijn spaargeld veilig bij mijn bank? Op het blog van Spaarrente.nl lees je alles over veilig sparen. Het blog geeft je artikelen over bijvoorbeeld het depositogarantiestelsel en internetbankieren. Maar ook geeft het tips over hoe je betrouwbaar kunt sparen.

Phishing mail

Donderdag 18 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Je krijgt een e-mail van de bank met het verzoek de beveiliging van je bankrekening te activeren. Je klikt op de link in het bericht en vult je gegevens in om in te loggen. Op dat moment hebben de oplichters achter de mail je gegevens in handen en kunnen zij je rekening leeghalen. Het bleek phishing-mail te zijn.

Lees meer over phishing email herkennen en melden

Bank failliet geld kwijt

Vrijdag 29 maart 2019 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Tijdens en na de financiƫle crisis van 2008 en 2009 kwamen diverse banken in het nieuws vanwege financiƫle problemen: ABN AMRO en ING ontvingen staatssteun, SNS Bank werd genationaliseerd en DSB en de IJslandse bank Icesave gingen failliet. Als spaarder vraag je je misschien wel eens af hoe veilig je spaargeld eigenlijk is. Als de bank failliet gaat, ben je dan alles kwijt? Gelukkig blijft de kans klein dat een bank failliet gaat. En gebeurt dit toch, dan bestaat er een garantiestelsel dat voorkomt dat je je spaargeld verliest: het depositogarantiestelsel.

Lees meer over de spaargeld garantie


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,75%Yapi Kredi Bank1,65%Nationale Nederlanden1,00%Aegon1,00%Centraal Beheer Achmea1,00% Alle spaarbanken vergelijken