Spaarrente.nl > Blog > Uitzet sparen

Uitzet sparen

Door Redactie Spaarrente.nl  | 18 december 2022  | Nog geen reacties

Sparen voor je uitzet betekent dat je alvast spullen bij elkaar verzamelt voor als je op jezelf gaat wonen. Door in de jaren hiervoor als vast te sparen voor je uitzet, voorkom je dat je straks alles in één keer moet kopen. Maar je kunt natuurlijk ook sparen voor je uitzet door bijvoorbeeld elke maand wat geld opzij te zetten. Voordeel daarvan is dat je alles nieuw kunt kopen en dat je in de tussentijd rente verdient over je spaargeld.

Sneller sparen voor je uitzet? 
Zorg dat je de hoogste rente en beste voorwaarden hebt. Vergelijk nu direct alle aanbieders en bereik snel je spaardoel! 
Hoogste spaarrente >>

Gemiddelde kosten uitzet

Budgetvoorlichter Nibud berekent dat je ongeveer 7.000 tot 12.000 euro nodig hebt voor je complete inrichting van je eerste woning. Hoeveel geld je precies nodig hebt om de spullen voor je uitzet te kopen, hangt natuurlijk af van je eigen wensen en van je persoonlijke situatie. Als je op kamers gaat, heb je vaak nog niet zoveel ruimte en dus ook niet veel spullen nodig. Maar als je direct in een appartement of huis gaat wonen, heb je wat meer spullen nodig. En als je bereid bent sommige dingen tweedehands te kopen, heb je minder geld nodig dan wanneer je alles nieuw koopt. Zet dus voor jezelf op een rij wat je allemaal nodig hebt en wat dit ongeveer kost. Zo weet je precies hoeveel je moet sparen.

Sparen voor je uitzet - De mogelijkheden

Als je gaat sparen voor je uitzet is een gewone spaarrekening de best passende optie. Je bepaalt dan elke maand zelf hoeveel geld je spaart en je kunt het geld direct opnemen zodra je een kamer of woning hebt gevonden. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn om zelfstandig een spaarrekening te openen.

Ben je nog geen 18 jaar? Dan kun je met toestemming van je ouders een jeugdspaarrekening openen. Ook dan bepaal je zelf hoeveel je spaart. Om het geld op te nemen heb je wel toestemming van je ouders nodig.

Tip! Sparen voor kind? In de renteoverzichten van Spaarrente.nl zie je direct welke bank de hoogste rente voor een jeugdspaarrekening biedt.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over sparen voor een doel
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken