Spaarrente.nl > Blog > Sparen tips

Sparen tips

Op het blog van Spaarrente.nl lees je alles over sparen. Alle tips over sparen komen aan bod. Zo worden er tips gegeven bij welke bank je het beste je geld kunt sparen en tips over het overstappen naar een andere bank die een hogere spaarrente biedt. Ook tips over de soort spaarrekening die je kunt afsluiten lees je hier.

Geen acties bij vakantiegeld sparen in 2020

Donderdag 14 mei 2020 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Veel mensen krijgen in mei of juni weer het vakantiegeld op hun rekening. Nu door de Coronacrisis veel mensen niet op zomervakantie gaan, is de spaarrekening een veel gekozen bestedingsdoel voor dit geld. Maar net als vorig jaar, belonen de banken je daarvoor niet met een extra cadeautje, blijkt ...

Geen spaaracties vakantiegeld in 2019

Woensdag 15 mei 2019 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Veel Nederlanders ontvangen eind deze maand het vakantiegeld op de rekening. Maar wie het op de spaarrekening zet en hoopt op een leuke actie van de bank, komt bedrogen uit. Dit jaar geeft namelijk geen enkele bank meer een cadeautje gericht op het vakantiegeld, zo blijkt uit een rondgang ...

Ik kan niet sparen! Wat nu?

Woensdag 8 augustus 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Als je niet kunt sparen, ben je zeker niet de enige. Ongeveer 15 procent van de huishoudens spaart niet, volgens cijfers van het Nibud. Het grootste deel van deze huishoudens heeft geld nodig voor andere zaken of heeft simpelweg niet genoeg geld om te kunnen sparen. Hoe kun je toch zorgen dat je wat geld achter de hand hebt voor onverwachte uitgaven?

Lees meer tips voor als je niet kunt sparen

Vakantiegeld voor goed doel? Zet het op een spaarrekening!

Dinsdag 12 mei 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (5 reacties)

Ook dit jaar hebben verschillende banken weer een speciale spaaractie gericht op het vakantiegeld. Vijf banken strijden dit jaar met een speciale actie om het vakantiegeld van consumenten, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Opvallend is dat banken dit jaar minder vaak een cadeautje geven, maar juist een gift doen aan een goed doel als je je vakantiegeld bij hen stort”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over de vakantiegeldacties 2015

Lang sparen kost geld

Woensdag 6 augustus 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Je spaargeld vastzetten op een deposito kost je bij steeds meer banken geld. Dit blijkt uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite Spaarrente.nl. Bij ABN AMRO en ING liggen de spaarrentes voor deposito’s met een looptijd tot en met 5 jaar ruim lager dan de tarieven op vrij opneembare spaarrekeningen. Bij SNS en ASN Bank ligt het omslagpunt bij 4 jaar vast en bij Rabobank moet je je geld langer dan 3 jaar vastzetten om de rente op je spaarrekening te overtreffen.

Lees meer over het renteverschil tussen spaarrekeningen en deposito's

Groeirente, hoe interessant is deze spaarvorm?

Donderdag 10 januari 2019 | Door Amanda Bulthuis | (0 reacties)

De groeirenterekening is een spaarproduct van RegioBank. Je kunt je spaargeld maximaal 5 jaar op de rekening laten staan. Elk jaar krijg je een iets hogere rente. Tegelijk kun je je spaargeld altijd opnemen als je het nodig hebt. Behalve RegioBank bieden ook SNS Bank en Garantibank een soortgelijke spaarrekening aan. Hoe interessant zijn deze spaarproducten?

Lees meer over de groeirente


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,20%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken