Spaarrente.nl > Blog > Sparen bij Knab bank: Verplichte betaalrekening snoept aan rendement

Sparen bij Knab bank: Verplichte betaalrekening snoept aan rendement

Door Redactie Spaarrente.nl  | 01 oktober 2012  | (2 reacties)

Sparen bij de nieuwe bank Knab is alleen rendabel voor wie jaarlijks meer dan zevenduizend euro kan sparen, blijkt uit een berekening van Spaarrente.nl. De spaarder moet namelijk verplicht een betaalrekening afsluiten bij Knab waarvoor de kosten maar liefst 180 euro per jaar bedragen. “Met een rente van 2,5 procent op de Flexibel Sparen rekening moet de spaarder maar liefst 7.200 euro per jaar sparen om de kosten van de betaalrekening terug te verdienen”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit. “En dan heb je dus nog niets eens iets verdiend aan je spaargeld.”

Naast dat je behoorlijk wat moet sparen om het de kosten van de verplichte betaalrekening terug te verdienen, plegen deze kosten ook een flinke aanslag op het rendement van de spaarrekening, becijfert Spaarrente.nl. Wie 10.000 euro spaart in een jaar houdt hier nadat de rente is bijgeschreven en de kosten van de betaalrekening er vanaf zijn getrokken, 70 euro aan over. Een rendement van 0,70 procent. “Dat is dus nog niet eens een derde van de beloofde rente van 2,5 procent”, voegt Bulthuis toe. “En dan hebben we nog iets eens de inflatie meegeteld.”

Sparen slechts een deel van totaalpakket

Directeur service en innovatie, Marcel Kalse, geeft toe dat Knab als bank voor de klant die alleen wil sparen niet de meest interessante keuze. “Je moet bij ons kijken naar het totaalpakket. Wij rekenen een fee van 15 euro per maand, maar daarvoor krijgt de klant een totaalpakket aan producten en services,  de spaarrekening is daar slechts een klein onderdeel van.

Puur de focus op een hoge rente leggen, vindt Kalse ‘kortzichtig’. “We willen juist laten zien dat het ook anders kan. Doordat wij een maandfee rekenen, hoeven wij niet net als andere grootbanken op allerlei manieren kosten te versleutelen in producten en diensten. “Voor de klant is bij ons dus volstrekt helder wat hij betaalt. En krijgt hij altijd adviezen die zijn afgestemd op het belang van de klant en niet op het belang van de bank

Andere banken

Knab is niet de enige bank die een betaalrekening verplicht stelt bij de aanschaf van een spaarrekening. Ook wie wil sparen bij Rabobank of ING moet een betaalrekening hebben bij diezelfde banken. “Ook bij deze banken moet je met de huidige lage rente flink wat sparen om de kosten van de betaalrekening terug te krijgen, maar wel fors minder dan bij Knab”, constateert Bulthuis. “Bij Rabobank moet je bij een gewone internetspaarrekening minimaal 930 euro sparen om de betaalrekening terug te verdienen. Bij ING is dit 882 euro.”

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over betaalrekening
Reacties
MJ de Ruijter 07 januari 2016Tabel 1. Wat moet je minimaal sparen om de betaalrekening terug te verdienen.
ASN Bank Ideaalsparen sinds 11-11-2015 0,9%
Dus tabel 2,4% is niet juist, wat heeft de tabel nog voor zin??.
Andere persetage''s twijfel over juistheid!!!!.

M.VR.GR.

Martin
Redactie Spaarrente.nl 07 januari 2016Beste Martin,

Zoals je bovenaan die persbericht kunt zien is dit geschreven in 2012. De genoemde percentages dateren dus ook van die datum.

Vriendelijke groet,
Redactie Spaarrente.nl
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken