Spaarrente.nl > Blog > sparen voor een huis

sparen voor een huis

Sparen voor een eigen huis - Sparen voor je eigen woning is verstandig. Hier vind je veel informatie over het sparen voor je eigen woning. Hoe kun je dit het beste doen, hoeveel moet je sparen voor je eigen huis en hoe kun je dit het beste gebruiken bij de aanschaf van een woning.

Eenmalige schenking van ouders voor aankoop huis

Dinsdag 4 januari 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (14 reacties)

Willen je ouders of anderen je financieel helpen met je woning? Bijvoorbeeld door een deel van de aankoopprijs te betalen, te helpen met de aflossing of een verbouwing te financieren? Dan ziet de Belastingdienst dit als een schenking. Zolang het bedrag onder de vrijstelling blijft, is de schenking wel belastingvrij.

Lees meer over de schenking voor aankoop van een woning

Sparen voor een huis

Dinsdag 5 januari 2021 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Door de nieuwe hypotheekregels mag je steeds minder kosten meefinancieren in de hypotheek. In 2021 mag je hypotheek maximaal 100 procent van de woningprijs bedragen. Wil je dus over een tijdje een huis kopen, dan moet je zelf sparen. Hoeveel geld moet je eigenlijk sparen als je een huis wilt kopen?

Lees meer over hoeveel je moet sparen voor een huis

Verbouwing financieren

Donderdag 18 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Je droomhuis gevonden, maar zit er een verouderde keuken in? Wil je extra ruimte creëren voor gezinsuitbreiding? Of heb je gewoon behoefte aan extra ruimte in de vorm van een serre? Wat je woonwensen ook zijn, veel consumenten krijgen ooit met een verbouwing te maken. Dan rijst al snel de vraag op: hoe gaan we dit financieren?

Lees meer over het financieren van een verbouwing


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,00%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken