Spaarrente.nl > Blog > Sparen voor een doel

Sparen voor een doel

De meeste spaarders sparen met een doel, bijvoorbeeld voor een nieuwe auto of voor een verbouwing. Dat is slim, want sparen met een doel gaat meestal sneller dan sparen zonder een vast doel. Hier vind je informatie over doelsparen voor verschillende doelen, hoe dit werkt en dit bereikt.

Uitzet sparen

Zondag 18 december 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Sparen voor je uitzet betekent dat je alvast spullen bij elkaar verzamelt voor als je op jezelf gaat wonen. Door in de jaren hiervoor als vast te sparen voor je uitzet, voorkom je dat je straks alles in één keer moet kopen. Maar je kunt natuurlijk ook sparen voor je uitzet door bijvoorbeeld elke maand wat geld opzij te zetten. Voordeel daarvan is dat je alles nieuw kunt kopen en dat je in de tussentijd rente verdient over je spaargeld.

Lees meer over sparen voor je uitzet

Sparen voor vakantie

Donderdag 18 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Lang niet iedereen heeft zomaar geld om elk jaar op vakantie te gaan. Moet jij ook sparen om op vakantie te kunnen of wil je sparen voor een bijzondere of duurdere reis? De tips in dit artikel helpen je je spaardoel snel te bereiken.

Lees meer over sparen voor je vakantie

Sparen voor baby

Donderdag 18 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Als kersverse ouder wil je natuurlijk alles doen om je baby zo goed mogelijk te verzorgen. Nu, maar ook in de toekomst. Daarom besluiten veel ouders te gaan sparen voor hun baby, om bijvoorbeeld later bij te dragen aan de studie of uitzet. Hoe spaar je nu slim voor de toekomst van je baby?

Lees meer over sparen voor baby

Kosten wereldreis

Dinsdag 27 december 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Droom je al jaren van een wereldreis? Om deze droom werkelijkheid te laten worden heb je vaak een flink geldbedrag nodig. Hoeveel een wereldreis precies kost hangt af van veel factoren, zoals je persoonlijke wensen. Ga je bijvoorbeeld kamperen of verblijf je liever in hotels? Een exact bedrag is daarom niet te noemen. Om je toch een indicatie te geven, lees je in dit artikel met welke kosten je allemaal rekening moet houden.

Lees meer over de kosten voor een wereldreis

Sparen voor een auto

Donderdag 18 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

De meeste mensen die een auto kopen, sluiten hiervoor een lening af. Dit kan door te lenen bij de bank of door een betalingsregeling te treffen bij de autodealer, bijvoorbeeld kopen op afbetaling. Maar een auto kopen met een lening is veel duurder dan een auto kopen van spaargeld. Hoeveel scheelt het je om zelf te sparen en hoe pak je dat sparen aan?

Lees meer over sparen voor een auto


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,20%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken