Spaarrente.nl > Blog > Sparen op je betaalrekening

Sparen op je betaalrekening

Door Redactie Spaarrente.nl  | 27 december 2022  | Nog geen reacties

De meeste mensen sparen op een spaarrekening, maar soms kan het handig zijn om te sparen op de betaalrekening. Bijvoorbeeld als je spaart voor een uitgave die er bijna aankomt. Of misschien vind je het gewoon prettig om iets meer saldo te hebben op je betaalrekening dat het bedrag dat je nodig hebt. Op de meeste betaalrekeningen ontvang je echter geen spaarrente. Wat zijn de voor- en nadelen van op de betaalrekening sparen en bij welke banken ontvang je toch rente?

Loop geen rente mis!
Heb je geld over op je betaalrekening? Stort het dan op een spaarrekening, zo krijg je er direct rente over! Vergelijk de hoogste spaarrente >>

Sparen op betaalrekening of spaarrekening?

Sparen op je betaalrekening is natuurlijk erg gemakkelijk, zeker als dit spaargeld bedoeld is als financiële buffer of voor een doel dat dichtbij ligt. Je kunt het geld meteen opnemen en je hoeft niet steeds geld over te schrijven. Ook het voorkomen van roodstand kan een goede motivatie zijn, want banken rekenen een hoge rente op roodstand. Maar tegelijkertijd loop je geld mis, omdat je geen rente ontvangt.

Zelfs bij een lage spaarrente levert de rente een mooi extra spaarbedrag op. Bijvoorbeeld: over 5.000 euro ontvang je met een rentetarief van 2 procent 100 euro rente per jaar. Dit geld loop je mis als je op de betaalrekening spaart.

Bovendien geef je je spaargeld gemakkelijker uit als het op de betaalrekening staat. Je hebt minder overzicht over welk deel van het geld bedoeld is om te sparen en welk deel om uit te geven.

Sparen op je betaalrekening met rente

Op dit moment zijn er geen banken die rente op een betaalrekening geven. Zodra dit wel weer het geval is, laten we dit hier weten.

Tip! De rentes op reguliere spaarrekeningen liggen vaak hoger dan de rente die je krijgt op deze betaalrekeningen. Haal het maximale uit je spaargeld en kijk direct bij welke bank je de beste rente op een spaarrekening krijgt. 

Tips voor sparen op de spaarrekening

Wil je het maximale uit je geld halen en toch op een spaarrekening sparen, dan kun je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken. Zo compenseer je de voordelen van het sparen op de betaalrekening:

  • Geld overmaken tussen betaalrekening en spaarrekening gaat soms sneller als beide rekeningen bij dezelfde bank lopen.
  • Sommige banken bieden de mogelijkheid om automatisch elke maand geld van de betaalrekening naar de spaarrekening over te maken. Sommige banken bieden dit automatisch sparen aan als speciale spaarrekening, bij andere banken kun je dit als extra optie aan een spaarrekening toevoegen.
  • Een aantal banken biedt de mogelijkheid om roodstand automatisch aan te vullen vanaf de spaarrekening.
  • Spaar je voor een bepaald doel? Bij sommige banken kun je spaarpotjes aanmaken, zodat je de doelen kunt splitsen en per doel kunt zien hoe ver je al bent.
Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over betaalrekening
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl

Gerelateerde itemsBetaalrekening met rente

Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken