Spaarrente.nl > Blog > Waarom is de spaarrente op een zakelijke rekening zo laag?

Waarom is de spaarrente op een zakelijke rekening zo laag?

Door Amanda Bulthuis  | 02 april 2015  | (1 reactie)

Heb je een eigen bedrijf en heb je (tijdelijk) wat geld over in je onderneming? Dan kun je dit op een zakelijke spaarrekening of deposito zetten. Bij het vergelijken van zakelijke spaarrekeningen valt je echter waarschijnlijk al snel op dat de rentes een stuk lager liggen dan op spaarrekeningen voor particulieren. Dit verschilt soms wel meer dan een 0,5 procent. Hoe kan dit?

Haal het maximale uit je zakelijke spaargeld! De rentes op zakelijke rekeningen verschillen behoorlijk per bank. Loop geen rente mis en kijk direct waar je de hoogste zakelijke spaarrente krijgt!

Spaarrente op zakelijke rekeningen lager dan voor particulier

Dat banken minder rente vergoeden op zakelijke spaarrekeningen, komt doordat het spaargeld op deze rekeningen vaak maar kort blijft staan. Banken zien dat ondernemingen hun geld tijdelijk op de spaarrekening zetten, totdat ze er een meer rendabele investering voor hebben gevonden of als ze het nodig hebben voor bijvoorbeeld het betalen van rekeningen.
Vooral bij grote zakelijke ondernemingen staat het geld soms maar een paar uurtjes of een dag op de spaarrekening. Met dat spaargeld kan de bank dus zelf geen geld verdienen. De bank kan het immers niet zelf beleggen in de tussentijd of er leningen en hypotheken mee verstrekken. Hierdoor heeft de bank dus ook niet veel rente over voor het spaargeld.

Spaarrente voor zakelijke deposito rekening ligt hoger

Kun je (een deel van) het spaargeld van je bedrijf voor een langere tijd missen, dan is een zakelijk deposito interessant. De rentes voor zakelijke deposito’s liggen bij veel banken wel op hetzelfde niveau als voor particuliere spaarders. Hier is immers weinig verschil in hoe lang het geld blijft staan. Ook bij een zakelijk deposito spreek je namelijk met de bank af dat je het geld tijdens de looptijd niet opneemt. Doe je dit toch dan krijg je een boete. Hierdoor heeft de bank meer zekerheid en krijg jij een hogere rente.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over zakelijke bank
Reacties
bram 20 januari 2015Maar wat dan bijzonder is : bij mijn bank is de deposito rente voor zakelijk ook een stuk lager. daar geld het argument dat geld bij bedrijven korter op de rekening staat niet.

Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken