Spaarrente.nl > Blog > Spaarrente onder de 1 procent

Spaarrente onder de 1 procent

Door Redactie Spaarrente.nl  | 12 maart 2015  | (19 reacties)

Rabobank verlaagt op 19 maart de spaarrente op een vrij opneembare internetspaarrekening naar 0,9 procent. “Hiermee doorbreekt Rabobank als eerste van de drie grootbanken de psychologische grens van 1 procent”, zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Wij verwachten dan ook dat de andere grootbanken, ABN AMRO en ING, deze lijn de komende weken volgen en hun spaarrente onder de 1 procent brengen.”

Spaarrentetarieven laatste drie jaar gehalveerd

De spaarrentes zijn al enkele jaren aan het dalen en zijn ten opzichte van 2012 bijna gehalveerd. “In 2012 kon je met gemak 3 procent rente krijgen op je vrij opneembare spaarrekening”, zegt Bulthuis. “Nu mag je blij zijn met 1,6 procent.” De grootbanken Rabobank, ING en ABN AMRO volgen dezelfde lijn. Zij boden in 2012 nog rentes van 2 procent of meer. Sinds het begin van 2015 bieden alle drie deze banken nog maar 1 procent.”

Rabobank doorbreekt als eerste 1 procent grens

Dat Rabobank de spaarrente nu nog verder verlaagt is op zich niets nieuws. De grootbanken hebben al eerder de verwachting uitgesproken dat de spaarrente dit jaar onder de 1 procent zou komen. De grote vraag was alleen wie van de drie als eerste deze stap zou wagen.

De bank die als eerste deze stap zet, loopt immers het risico klanten te verliezen. “Klanten zijn normaal gesproken erg trouw aan hun grootbank, waardoor deze banken niet direct hoeven te vrezen voor klantenverlies als zij hun spaarrentes verlagen. Maar 1 procent voelt voor veel spaarders toch als een psychologische grens”, zegt Bulthuis. “Kom je daar onder, dan zal dit voor veel klanten toch een trigger zijn om even verder te kijken.”

Verder kijken dan grootbank loont

En verder kijken dan je grootbank loont zeker. Vanaf 19 maart krijg je bij Rabobank nog maar 0,9 procent rente voor je spaargeld op een internetspaarrekening. LeasePlan Bank biedt op dit moment de hoogste rente met 1,6 procent. “Je kunt dus toch nog een winst van 0,7 procent behalen”, stelt Bulthuis.

Daarnaast is een kortlopend deposito op dit moment zeer de moeite waard. “De spaarrentes zullen voorlopig nog wel even blijven dalen. Door te kiezen voor een deposito zet je je spaargeld vast tegen een vast rentetarief. Zo voorkom je dat het rendement op je spaargeld de komende tijd nog verder daalt”, legt Bulthuis uit. Wie met een kortlopend deposito het maximale uit zijn spaargeld wil halen, kan voor een looptijd van 1 of 2 jaar het beste kiezen voor LeasePlan Bank. Deze bank biedt op dit moment respectievelijk 1,8 en 2 procent rente voor deze looptijden.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over rentewijzigingen
Reacties
jannie 13 maart 2015we hebben al heel lang minder dan 1% rente bij de rabo
Redactie Spaarrente 13 maart 2015@Jannie, dat kan kloppen. Op de ''gewone'' spaarrekening, die te beheren is via telefoon en overschrijvingskaarten, heeft bij Rabobank al geruime tijd een rente onder de 1 procent.

Voor de internetspaarrekening is de rente nu voor het eerst onder de 1 procent gekomen.
Bandy 13 maart 2015Alsof de banken niet genoeg winst maken.
max 13 maart 2015Schande dat de rente zo laag is. Laat eerst de directie van de banken minder verdienen en minder bonussen nemen uit de pot en niet steeds de kleine spaarders plukken
P.W.van Laar 13 maart 2015Ik heb een aantal jaren geleden mijn Hypotheek bij de rabobank opgezegd.Ik heb toen een flinke boete moeten betalen, meer als 10.000 euro, voor Rentederving. Nu geven ze nog minder Rente. Wie zijn er nu de echte criminelen.
max 14 maart 2015dhr. van Laar, als u 10000€ boete heeft moeten betalen zijn er twee mogelijkheden. Of u heeft een gigantisch groot en duur huis met hele hoge hypotheek, en kunt dat dus missen, en nog eens aftrekbaar ook, of u heeft iets echt niet gied gedaan......
Adrie 14 maart 2015De rente van de Rabobank is al heel lang te laag, daarom ben ik sinds kort overgestapt naar de Regiobank.
Hogere rente en lagere kosten.
Ik kreeg zelfs nog € 50,00 als ik van de overstap service gebruik maakte.
En de belasting maar 1,2% belasting heffen op mijn spaarcentjes.
Zo word je rijk 14 maart 2015Toen de banken op kwamen in de 50 tiger jaren kreeg je een rente. Die jaren werd al aangegeven, wanneer zij alle burgers hebben zijn de burgers de klos.
Dit zijn we nu, wij draaien op voor de fouten van de bankwezen. Nu 1% rente. Moeten de mensen eerst al hun geld van de banken halen zodat hun eindelijk leren eerlijk te zijn.
Wanneer een gezin een schuld heeft, hebben zij veel moeite de problemen boven te komen. De bank doet in 1 jaar 1 miljard over onze ruggen. Schaamte kennen ze niet in de top bankwezen, lachen je eerder in je gezicht uit. Nu staat weer een strop ons te wachten waar wij voor op draaien. Op naar een eerlijke rente.

J. van Belzen 15 maart 2015Een bericht voor Jannie ,stop zo snel mogelijk bij de rabobank er zijn nog meerdere banken met een hogere rente , ondanks de 1,2% rendementsheffing.
jeanne 16 maart 2015Wij zijn nu zo ver dat we al ons geld van de rabobank af halen. Het is een schande. Eerst halen ze je over om een loyaal spaarrekening te openen want dan kregen we meer rente en niet lang daarna was dat ook weer afgelopen en houden we nu niks meer over. Wij zij klaar met de rabobank!
CHH Olde Agterhuis 20 maart 2015we moeten maar gauw onze spaarcentjes ophallen bij de bank weg dan wil ik wel eens zien wat er dan gaat gebeuren .
Emil 21 maart 2015De bankiers ABN / ING krijgen tegen de 20% erbij en de spaarrente wordt steeds lager.

Hoe kan dit? Ergens klopt hier iets niet...
Emmy 21 maart 2015Emil, ik snap het ook niet meer.
We worden gestraft om het feit dat we nog sparen. Rijken worden zowel heel makkelijk rijker.
De gewone hardwerkende man/vrouw die ook wat wil sparen komt op deze manier niet zo snel meer aan zijn/haar doel.
Massaal overstappen zou ik zo zeggen.
roeland 21 maart 2015de oude wereld zakt als een pudding inelkaar. overstappen mensen, naar andere vormen van sparen en beleggen. als je durft te beleggen in de nieuwe economie wacht je rendementen van 16-17%! Dan gaat t snel. Bijv. bij ASN of Tiodos aandelenfonds. Voor een veel kleiner risico vang je nog 5-6% bij andere vormen van beleggen. Doen.
zoefke 23 maart 2015mein geld lekker in een kous
fransrees 25 maart 2015De Rabobank is een verschrikkelijk paternalistische instelling, samen met de pastoor: houd jij ze dom, dan houd ik ze arm. Op het platteland werkt dat nog steeds door. Jammer mensen, wegwezen is de enige oplossing.
Tonny 25 maart 2015Ben ook weg bij de Rabobank gaat in alles voorop,nu was onder 1 procent voor mij ook de doorslag.
Ben meer als 35 jaar klant geweest
Mvd 26 maart 2015Schande deze rente.
De bestuurders van alle banken kunnen geen schaamte.
Ik vraag me wel eens af wat voor rente ze voor zichzelf hebben toegediend op hun spaarrekening.
Rutte hoor ik nog zeggen koop een huis en auto en laat je huis eens verbouwen.
Nou Rutte doe er dan eens iets aan om de rente te laten stijgen, dan kunnen we weer in huizen inversteren en die auto kopen.
jan 14 april 2015het is net zo rovers als de regering.
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken