Spaarrente.nl > Blog > Spaarrente bij veel banken omlaag

Spaarrente bij veel banken omlaag

Door Redactie Spaarrente.nl  | 02 augustus 2018  | Nog geen reacties

Gemiddelde rente op spaarrekening nog maar 0,18%

Het regende de afgelopen maand spaarrenteverlagingen. Dit blijkt uit een inventarisatie van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. Maar liefst 9 banken verlaagden in juli de spaarrente op hun spaarrekening, waardoor de gemiddelde rente op een spaarrekening daalde van 0,2 naar 0,18 procent. “Dit lijkt weinig, maar is omgerekend een daling van 10 procent”, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe.

Spaarrentedalingen over de hele markt

Behalve de grootbanken ING en ABN AMRO verlaagden in juli ook Aegon, a.s.r bank, Credit Europe, DHB Bank, GarantiBank en Nationale-Nederlanden de rente op hun vrij opneembare spaarrekeningen. Opvallend is hierbij dat het zowel banken zijn die bovenaan in de spaarrenteoverzichten staan als banken die lagere spaarrentes bieden. De spaarrenteverlagingen spreiden zich over de hele markt.

Spaarrentes nog verder omlaag?

Spaarrente.nl verwacht dat het einde van de spaarrentedalingen hiermee voorlopig nog niet in zicht is. “Omdat rentes op de geld- en kapitaalmarkten laag blijven, zullen ook de banken hun spaarrentes laag houden”, legt Amanda Bulthuis uit. “Bovendien is er ruimte ontstaan bij de banken die nu de hoogste rentes bieden om ook weer een beetje omlaag te gaan, aangezien a.s.r. en Nationale-Nederlanden hun spaarrente hebben verlaagd. Deze banken stonden een maand geleden nog in de top 5 van hoogste spaarrentes.”

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over verwachting spaarrente
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl

Gerelateerde itemsSpaarrente vergelijken

Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken