Spaarrente.nl > Blog > Spaargeld Nederland

Spaargeld Nederland

Hier lees je alle artikelen van Spaarrente.nl over spaargeld in Nederland. Nederlanders zijn erg spaarzaam en het gemiddelde spaargeld van de Nederlander is dan ook erg hoog in verhouding met de rest van Europa. Op deze pagina vind je nieuws over hoeveel spaargeld Nederlanders hebben en wat ze ermee doen.

Hoeveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander?

Dinsdag 23 februari 2016 | Door Amanda Bulthuis | (0 reacties)

De gemiddelde Nederlander heeft ongeveer 28.000 euro aan spaargeld. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en De Nederlandsche Bank. Dat klinkt misschien als een hoog bedrag, maar lang niet iedereen heeft zoveel spaargeld. De hoeveelheid spaargeld in Nederland is namelijk scheef verdeeld. Een kwart van de Nederlanders heeft maar 1.000 euro of minder aan spaargeld. Daartegen over staan de 25 procent Nederlanders met het hoogste vermogens. Die hebben 39.000 euro of meer aan spaargeld.

Lees meer over het gemiddelde spaargeld van een Nederlander

Vakantiegeldacties van banken in 2013 weer minder

Dinsdag 7 mei 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Banken hebben dit jaar wederom minder over voor het vakantiegeld, blijkt uit een inventarisatie van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. Zo hebben Rabobank en SNS Bank, twee van vier grote banken, dit jaar helemaal geen vakantiegeldacties. “Vooral de grootbanken richten de aandacht meer op het bieden van service en advies dan op cadeautjes en winacties.”, stelt Eefje van Haaften van Spaarrente.nl .

Lees meer over de vakantiegeldacties

Deposito's aantrekkelijk door lage rente en inflatie

Woensdag 16 maart 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Spaarders kiezen steeds vaker voor een deposito, blijkt uit een peiling van Spaarrente.nl onder ruim 3.500 spaarders. Ongeveer 75 procent van de spaarders wil zijn spaargeld één tot vijf jaar vastzetten als hij hiervoor een hogere rente krijgt. Door de stijgende inflatie en de lage rentes op spaarrekeningen, wordt een spaardeposito voor de spaarder steeds aantrekkelijker.

Lees meer over de lage rente en inflatie


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank2,00%Yapi Kredi Bank1,75%Centraal Beheer Achmea1,60%Nationale Nederlanden1,50%CKV Spaarbank (via Savedo)1,50% Alle spaarbanken vergelijken