Spaarrente.nl > Blog > Spaargeld kinderen

Spaargeld kinderen

Op deze pagina van het Spaarrente.nl blog lees je informatie, nieuws en tips over het spaargeld van een kind. Tevens lees je over vrijstellingen op spaargeld van kinderen. Zo steunt de Belastingdienst mensen bij het sparen voor hun kinderen. Houd hier rekening mee bij de aangifte van spaargeld in box 3.

Spaargeld kind levert 20 procent meer op dan dat van ouders

Woensdag 14 januari 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Ondanks dat banken de afgelopen jaren ook de spaarrentes op kinderspaarrekeningen fors hebben verlaagd, levert het spaargeld van kinderen nog steeds meer op dan dat van de ouders. Dit blijkt uit cijfers van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. Het verschil in rendement op een spaarrekening kind en een reguliere spaarrekening is nu gemiddeld bijna 20 procent, in het voordeel van het kind. Begin 2014 was dit verschil nog ruim 11 procent.

Lees meer over de renteontwikkeling op kinderspaarrekeningen

Grootouders sparen kinderen arm

Dinsdag 2 oktober 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Elke ouder of grootouder wil zijn of haar (klein)kind graag een extra zakcentje meegeven voor de toekomst. Daarom zijn spaarrekeningen gericht op kinderen ook behoorlijk populair. Wie echter kiest voor een kinderspaarrekening, spaart op dit moment het (klein)kind juist arm, blijkt uit gegevens van Spaarrente.nl. De gemiddelde rente op een vrij opneembare jeugdspaarrekening bedraagt slechts 2 procent. Dit terwijl de inflatie in augustus nog 2,6 procent bedroeg. Met een jeugdspaarrekening levert het kind dus 0,6 procent in op het gespaarde geld.

Lees meer over kinderen en sparen

Spaargeld voor kinderen levert meer op dan voor jezelf

Woensdag 20 oktober 2010 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

De kans is groot dat je kinderen een hogere spaarrente ontvangen dan jijzelf. De rente op een kinderspaarrekening ligt momenteel relatief hoog in vergelijking met reguliere spaarrekeningen. Banken hebben op dit moment een hoger rendement over voor spaargeld van kinderen dan voor dat van volwassenen, blijkt uit een onderzoek van Spaarrente.nl.

Lees meer over het spaargeld voor kinderen


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,50%Yapi Kredi Bank1,35%Nationale Nederlanden1,00%NIBC Direct1,00%Aegon1,00% Alle spaarbanken vergelijken