Spaarrente.nl > Blog > spaargeld vastzetten

spaargeld vastzetten

Je spaargeld vastzetten tegen een vaste rente? Dat kan bij veel verschillende banken. De looptijd loopt uiteen van een maand tot 20 jaar. Vaak ligt de rente hoger naarmate je kiest voor langere looptijd. Op deze pagina vind je alle informatie en handige tips over vast sparen.

Spaargeld vastzetten of niet?

Vrijdag 5 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Ben je op zoek naar een hoger rendement voor je spaargeld? Dan overweeg je misschien (een deel van) je geld vast te zetten op een deposito. Een spaardeposito levert immers vaak een hogere rente op dan een gewone spaarrekening bij de bank. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op moet letten.

Lees meer over spaargeld vastzetten of niet

Banken duperen depositospaarder met automatisch verlengen

Vrijdag 5 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Zes Nederlandse spaarbanken verlengen nog steeds automatisch de deposito's van spaarders aan het einde van de looptijd. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft echter in 2011 al aangegeven dergelijke praktijken niet in het klantbelang te vinden.

Lees meer over automatisch verlengen

Opnemen deposito niet mogelijk - Banken houden spaargeld gevangen

Vrijdag 5 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Wie overweegt zijn spaargeld op een deposito te zetten, moet goed opletten of hij daarmee niet de zeggenschap over het eigen geld verliest. Bijna de helft van alle banken maakt het voor de spaarder namelijk onmogelijk om het deposito te beëindigen of tussentijds geld op te nemen als hij het geld plotseling toch nodig heeft. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Het is op zijn minst merkwaardig te noemen, dat je bij veel banken dus ineens niet meer bij je geld kunt als je dat nodig hebt”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over tussentijds opnemen van deposito

Klimspaarrekening aantrekkelijker dan deposito

Donderdag 21 juli 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

In veel gevallen is sparen via een klimspaarrekening gunstiger dan sparen op een spaardeposito. Een klimspaarrekening kan de spaarder tot maar liefst 0,3 procent effectief meer rente opleveren dan een deposito. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Het hogere rendement op een klimspaarproduct is extra opvallend, omdat de spaarder bij zo’n rekening de vrijheid heeft om het geld tussentijds op te nemen, terwijl dat bij een deposito niet het geval is.

Lees meer over de klimspaarrekening


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken