Spaarrente.nl > Blog > Spaarder start 2016 met nog lagere rente

Spaarder start 2016 met nog lagere rente

Door Redactie Spaarrente.nl  | 04 januari 2016  | (4 reacties)

Spaarders moeten aan het begin van het nieuwe jaar direct al enkele renteverlagingen verwerken, blijkt uit gegevens van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Zo verlaagde LeasePlan Bank per 1 januari haar rente van 1,1 naar 1 procent. De rente op de vrij opneembare spaarrekening van RegioBank daalde dezelfde dag van 0,85 naar 0,75 procent. Op 7 januari gaat ook de rente van ING Bank omlaag van 0,7 naar 0,6 procent.

Hoogste spaarrentes als eerste omlaag

Het zal niet bij deze renteverlagingen blijven, verwacht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. “Vooral aan de top van de spaarmarkt verwachten we deze maand belangrijke verlagingen.” Er zijn nu nog 5 banken die op een vrij opneembare spaarrekening een rente bieden die hoger is dan 1 procent. LeasePlan Bank en MoneYou, die ook bekend staan als ‘prijsvechters’, hebben hun rente de laatste week al verlaagd tot onder de 1 procent. “Hiermee scheppen zij voor de andere banken ruimte om deze psychologische grens ook te doorbreken. Het zal dus niet lang duren voordat zij hun rente ook verlagen”, verwacht Bulthuis.

Grootbanken blijven niet achter

Ook de grootbanken ING, ABN AMRO en Rabobank, die nu 0,7 procent rente bieden op hun vrij opneembare spaarrekening zullen de rentes in 2016 nog verder verlagen, verwacht Bulthuis. Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), gaf vorige week aan dat spaarrentes in Nederland nog relatief hoog zijn. In de ons omringende landen bieden de banken nog lagere rentes. Als reactie hierop verlaagde ABN AMRO per 31 december 2015 al een groot deel van haar spaarrentes. De vrij opneembare spaarrekening bleef hierbij gespaard, maar die zal ongetwijfeld de komende tijd ook aan de beurt komen. ING Bank heeft immers al aangegeven de spaarrente te verlagen naar 0,6 procent per 7 januari en net als bij eerdere renteverlagingen van grootbanken, zullen de twee collega-banken de verlaging volgen”, aldus Bulthuis.

Renteverschil grootbanken en kleine banken blijft interessant

Ondanks dat in de hele markt de spaarrentes omlaag gaan, loont het voor spaarders die nu bij een grootbank sparen nog steeds om verder te kijken, stelt Bulthuis. De kleinere (internet)banken bieden op dit moment 0,3 tot 0,4 procent meer rente dan de grootbanken. Bij een saldo van 20.000 euro scheelt dit je 60 tot 80 euro op jaarbasis. “Dit lijkt misschien weinig, maar tegelijk kost overstappen je hooguit 10 minuten, waardoor het toch snel verdiend geld is.”

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over verwachting spaarrente
Reacties
kees 27 januari 2016Het wordt hoog tijd dat Den Haag ook de rente gaat verlagen op het vermogen. Deze blijft 4% geloof ik als je boven de drempel uit komt,
Maar dat doen ze niet denk ik.
Wim 30 januari 2016Natuurlijk kunnen ze de 4% nog niet verlagen dat gaat pas 2017 mischien gebeuren! Maar ze kunnen wel snel en stiekem de belasting 32% op energie voor de jaarwisseling even door de kamer jassen de roverheid.
Piet-Jan Hazenoot 03 februari 2016Lagere spaarrente, lagere rente in het algemeen voor bv pensioen gerechtigden. Lage rente om geld te lenen hypotheekrente bv Het is allemaal een indicatie dat het met de economie niet goed gaat. Door de lagere rente op tegoeden en leningen worden we gedwongen en gestimuleerd om te gaan beleggen of om nog meer te lenen. Onze economie is schuld gedreven, wat betekend dat als we onze economie willen laten groeien we nog meer geld moeten lenen met geld als schuld. Al het geld wat in omloop is is schuld, als iedereen zijn schulden zou af betalen is er geen geld meer. Het hele geld systeem is in feite een piramidespel. Er komt een moment in de toekomst dat het systeem niet meer zal werken. Elke gespaarde Euro is 25 keer uitgeleend door uw bank. Banken zijn voor 3% solvabel. Dat zou betekenen dat als meer 4% van de klanten van een bank hun tegoeden op zouden nemen de bank om valt, en niet meer aan hun verplichtingen kan voldoen. In 2008 is dat bijna gebeurd. Het zou mij niet verbazen als de geschiedenis zich herhaald. De bankiers hebben daar helaas niets van geleerd.

Dat kan niet waar zijn!
henk 10 februari 2016iedereen moest al hun spaargeld er af halen kijken wat er dan gebeurd Den Haag doet toch niet wat het belooft heeft.
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken