Spaarrente.nl > Blog > Spaarbuffer

Spaarbuffer

Een financiele buffer geeft je de mogelijkheid om onverwachte uitgaven op te vangen. Maar hoe groot moet je spaarbuffer zijn en hoe spaar je dat spaargeld bij elkaar. Hieronder vind je artikelen welke je helpen bij het goed opbouwen van een financiele buffer

Hoeveel spaargeld heb je nodig?

Zaterdag 10 december 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Hoeveel spaargeld heb je nodig? Gemiddeld hebben Nederlandse huishouden ruim 40.000 euro spaargeld. Maar dit komt vooral doordat een klein deel van de Nederlanders erg vermogend is en veel spaargeld heeft. De meest gezinnen hebben juist te weinig spaargeld, blijkt uit onderzoek van Nibud. Maar hoeveel spaargeld heb je eigenlijk nodig?

Lees meer over hoeveel spaargeld je nodig hebt

Spaargeld van een gemiddeld gezin

Woensdag 1 juli 2020 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Nederlandse gezinnen sparen relatief veel. Zij sparen voor een financiƫle buffer, voor een vakantie, voor de studie van de kinderen of voor een andere grote uitgave. Hoeveel spaargeld heeft een gemiddeld gezin eigenlijk?

Lees meer over het gemiddelde spaargeld van een gezin

Leven van je spaargeld

Dinsdag 27 december 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (7 reacties)

Leven van je spaargeld klinkt voor velen als een droom: niet werken en leven van de rente op je spaargeld. Wie veel geld heeft, kan inderdaad op deze manier leven. Maar door de hoge werkloosheid van dit moment, zijn soms ook mensen met een minder groot vermogen aangewezen op hun spaargeld om de vaste lasten te betalen. In dit artikel lees je wat de belangrijkste aandachtspunten zijn als je wilt leven van je spaargeld.

Lees meer over leven van je spaargeld


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken