Spaarrente.nl > Blog > slim sparen

slim sparen

Slim geld sparen doe je door jouw spaargedrag op jouw persoonlijke en financiële situatie af te stemmen. Met verstandig sparen kijk je wat het beste werkt voor jou. Je bekijkt de spaarmethoden die voor jou het aantrekkelijkste zijn en het hoogste rendement opleveren. Lees hier meer over slimmer sparen.

Nog maximaal 0,5 procent spaarrente

Woensdag 28 juni 2017 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Spaarders kunnen vanaf zaterdag nog maximaal 0,5 procent rente op hun spaarrekening ontvangen. De bank Knab verlaagt per 1 juli namelijk de spaarrente op haar vrij opneembare spaarrekening van 0,55 naar 0,5 procent. Dat is vanaf zaterdag de hoogste rente, die overigens ook geboden wordt door MoneYou, Argenta en Anadolubank. Dit blijkt uit cijfers van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Lees meer over maximaal 0,5 procent spaarrente

Vakantiegeldacties 2017 magertjes

Dinsdag 16 mei 2017 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Veel Nederlanders zien eind deze maand weer het vakantiegeld op het loonstrookje staan. Maar wie verwacht dat de bank met een leuk extraatje komt als je het geld op de spaarrekening zet, kan dit jaar weleens bedrogen uit komen. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Van de drie grootbanken heeft alleen ING dit jaar een actie gericht op het vakantiegeld. ABN AMRO en Rabobank zien er dit jaar vanaf.

Lees meer over de vakantiegeldacties 2017

Extra aflossen studieschuld DUO of sparen?

Dinsdag 4 januari 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Veel studenten lenen, naast hun studiefinanciering, geld bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Vergeleken met andere leningen betaal je voor de lening bij DUO weinig rente, maar ook deze lening kost je veel geld als je grote bedragen leent. Bovendien los je de studielening vaak pas na vele jaren af, waardoor de rente in de tussentijd flink oploopt. Daarom vraag je je misschien wel eens af of je schuld bij DUO eerder aflossen een goed idee is. In dit artikel lees je de voor- en nadelen hiervan.

Lees meer over extra aflossen op de studieschuld

Sparen op creditcard een goed idee?

Maandag 18 mei 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Nu de spaarrente zo laag is, zoeken spaarders naar mogelijkheden om meer rendement uit hun spaargeld te halen. Sparen op je creditcard is één van de mogelijkheden. Bij sommige banken en creditcardmaatschappijen krijg je een hogere rente dan de rente op je spaarrekeningen. Maar niet alle banken bieden deze mogelijkheid. Je kunt sparen op je creditcard bij bijvoorbeeld Visa, ABN AMRO en de ANWB. Maar hoe werkt sparen op je creditcard?

Lees meer over sparen op je creditcard

Spaar-apps: altijd inzicht in je spaarrekening

Dinsdag 19 november 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Met spaar app op je mobiele telefoon heb je de mogelijkheid om altijd en overal je spaarsaldo te checken. Ook kun je in veel apps direct je overboekingen van en naar je spaarrekening regelen. Maar niet elke bank heeft een sparen app. Bij welke banken kun je een spaar app downloaden en wat kun je ermee?

Lees meer over de spaar-app

Samen sparen, een goed idee?

Woensdag 27 mei 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Wil je samen met je partner op dezelfde rekening sparen? Of wil je met een groep vrienden samen sparen voor bijvoorbeeld een vakantie? Bij veel banken kan dit gewoon. Daarnaast is samen met andere sparen ook nog eens leuker dan alleen. Je deelt immers je spaarvorderingen en je kijkt samen uit naar het behalen van een spaardoel. Maar samen sparen betekent ook dat je op moet letten dat iedereen zich aan de afspraken houdt.

Lees meer over samen sparen

Maandelijks sparen met een vast bedrag

Dinsdag 26 mei 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Wie structureel elke maand een bedrag overmaakt naar de spaarrekening, bereikt zijn spaardoel sneller dan spaarders die onregelmatig sparen. Toch blijkt maandelijks sparen vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Misschien weet je niet hoeveel je maandelijks kunt sparen of denk je er simpelweg niet aan om geld over te maken. Of misschien houd je aan het eind van de maand niet voldoende over om te sparen. Hoe kun je toch elke maand een bedrag opzij zetten?

Lees meer over maandelijks sparen met een vast bedrag

Spaarplan maken in 4 stappen

Donderdag 11 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Of je nu spaart voor een nieuwe woning, je droomauto of een wereldreis. Sparen gaat altijd sneller als je gericht aanpakt. Een spaarplan maken, helpt je om je spaardoel sneller te behalen.  Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar een goed spaarplan maak je al in 4 gemakkelijke stappen:

  1. Creër overzicht
  2. Bepaal je spaarbedrag
  3. Kies de juiste spaarrekening
  4. Beginnen en volhouden

Lees meer over het spaarplan in 4 stappen


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,00%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken