Spaarrente.nl > Blog > Rente update: Lage spaarrente en hoge inflatie - Sparen kost weer geld

Rente update: Lage spaarrente en hoge inflatie - Sparen kost weer geld

Door Redactie Spaarrente.nl  | 02 oktober 2012  | Nog geen reacties

In de Rente Update licht Spaarrente.nl de recente ontwikkelingen op het gebied van de spaarrente en de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen op de spaarmarkt toe. In deze editie vind je de volgende berichten:

Haal het maximale uit je spaargeld! Compenseer de inflatie zoveel mogelijk door te kiezen voor de hoogste rente: Rentetarieven vergelijken >>

Sparen kost weer geld: spaarrentes blijven dalen

De spaarrentes blijven dalen en staan inmiddels zo laag dat ze de inflatie nauwelijks nog kunnen overstijgen. Hierdoor kost sparen de consument in feite geld. De gemiddelde spaarrente op vrij opneembare spaarrekeningen bedroeg op 1 september 2,1 procent. Dit terwijl de inflatie in de eurozone in augustus ruim 2,6 procent bedroeg. De spaarder levert door de geldontwaarding gemiddeld dus een half procent van zijn spaargeld in per jaar. Ook tegen de hoogste rente sparen levert dus niets meer op.

(Groot)ouders sparen kinderen arm

Kinderen kosten behoorlijk wat geld, vooral als ze gaan studeren, een huis gaan kopen of een grote reis willen gaan. En elke ouder of grootouder wil zijn of haar (klein)kind graag een extra zakcentje meegeven voor de toekomst. Daarom zijn spaarrekeningen gericht op kinderen ook behoorlijk populair. Wie echter kiest voor een kinderspaarrekening, spaart op dit moment het (klein)kind juist arm, blijkt uit gegevens van Spaarrente.nl. 

Nieuwkomers op de spaarmarkt: Zilvervloot sparen en Knab bank

Ondanks de dalende rentes, was de spaarmarkt in september weer volop in ontwikkeling. SNS Bank introduceerde het Zilvervloot sparen en Aegon zette de nieuwe bank: Knab in de markt. Met de Zilvervlootspaarrekening kunnen ouders en grootouders sparen voor hun kleinkinderen. En sparen bij Knab betekent dat een spaarder met allerlei tools zelf kan bepalen hoe hij wil sparen. Bijvoorbeeld door zelf te bepalen wanneer hij de rente uitgekeerd krijgt of wat de looptijd van zijn deposito is.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over rente kapitaalmarkt
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken