Spaarrente.nl > Blog > Rente update: Dalende spaarrente 2013

Rente update: Dalende spaarrente 2013

Door Redactie Spaarrente.nl  | 24 december 2012  | (2 reacties)

In de Rente Update licht Spaarrente.nl de recente ontwikkelingen op het gebied van de spaarrente en de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen op de spaarmarkt toe. In deze editie staan de volgende berichten:

Vooruitzicht 2013

Benieuwd naar de actuele spaarrente? Vergelijk dan hier de de spaarrentes: Rente spaarrekening vergelijken >>

In 2013 blijven de spaarrentes dalen, maar Spaarrente.nl verwacht dat de daling minder snel gaat. De ruimte die banken hebben om de rentepercentages te laten dalen, wordt namelijk met elke rentedaling kleiner. Zolang de ECB-rente laag blijft, zullen de banken geen hogere rente gaan geven. Ook 2013 belooft een zwaar jaar voor spaarders te worden.

Spaarders leveren flink in op spaarrente in 2012

In 2012 daalden de spaarrentes bij elke bank fors. De gemiddelde spaarrente op een vrij opneembare spaarrekening daalde van 2,41 in januari 2012 procent tot 2,01 procent op 1 december. De gemiddelde depositorente van korte deposito’s zakte zelfs tot onder het niveau van vrij opneembare spaarrekeningen. De hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening bedraagt nu 2,5 procent.  

Regels schenken aan kinderen ruimer in 2013

Ouders kunnen eenmalig een belastingvoordeel krijgen als zij een groot bedrag schenken aan hun kind. De leeftijdsgerens die geldt voor deze eenmalige verhoging van de belastingvrije gift, wordt verruimd in 2013. De nieuwe leeftijdsgrens wordt gesteld op 18 tot 40 jaar, in plaats van 18 tot 35 jaar in 2012.  

Besteding eindejaarsuitkering

De eindejaarsuitkering wordt door 50 procent van de werknemers op de spaarrekening gezet en 29 procent betaalt schulden af. Spaarrente.nl adviseert daarnaast om de eindejaarsuitkering te gebruiken om een deel van de hypotheek af te betalen of om het geld te sparen voor een aanvulling op het pensioen. 

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over verwachting spaarrente
Reacties
Joop van den Anker 24 december 2012Het grootste probleem is natuurlijk onze overheid. Box 3 in de inkomstenbelasting geeft een heffing van 1,2 %. Bij een rente van 2,4% is dat een belastingheffing van 50% Bij een rente van 2% zelfs 60% Dat is toch onbehoorlijk. Wanneer worden onze parlementariers nu eens wakker en actief in plaats van allerlei bijbaantjes. Daar zou Kassa eens aandacht aan moeten besteden.
m.a.vd.valk 31 december 2012Ik vind de heffing klinkklare diefstal .
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken