Spaarrente.nl > Blog > Rente kapitaalmarkt

Rente kapitaalmarkt

De rente op de kapitaalmarkt heeft direct invloed op de spaarrentes. De kapitaalmarkt is de markt waar financiële producten worden verhandeld met een looptijd van twee jaar of langer, zoals staatsleningen. De rente op staatsleningen kan gebruikt worden om te voorspellen wat de rentes op spaardeposito's met een vergelijkbare looptijd gaan doen.

Veel sparen kost geld

Woensdag 13 februari 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Wie veel spaart, levert tot wel 2,7 procent in op zijn spaargeld, blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Vandaag werd bekend dat de inflatie in januari is gestegen naar 3 procent. Dit terwijl de spaarrentes maar blijven dalen. Wie spaart bij een van de grootbanken, Rabobank, ING of ABN AMRO, krijgt nog maar 1,5 tot 1,6 procent rente op een vrij opneembare spaarrekening. “Vergelijk je deze spaarrente met de inflatie, dan lever je 1,5 procent in op je spaargeld. Tel daar nog de 1,2 procent vermogensrendementsheffing bij op en je komt uit op een verlies van 2,7 procent”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit.

Lees meer over wat sparen kost

Sparen levert niets meer op

Donderdag 8 november 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Spaarrekeningen kosten de spaarder alleen nog maar geld, blijkt uit een inventarisatie van Spaarrente.nl. De inflatie steeg tot 2,9 procent in oktober, terwijl de maximale rente op een vrij opneembare spaarrekening nog maar 2,55 procent bedraagt. “Met een spaarrekening lever je nu dus eigenlijk elke maand minimaal 0,35 procent ...

Rente update: Lage spaarrente en hoge inflatie - Sparen kost weer geld

Dinsdag 2 oktober 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

In de Rente Update licht Spaarrente.nl de recente ontwikkelingen op het gebied van de spaarrente en de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen op de spaarmarkt toe. In deze editie vind je de volgende berichten:

Lees meer over de lage spaarrente en hoge inflatie

Spaarrentes hard onderuit in 2009

Vrijdag 3 juli 2009 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Van de grote spaarrentestijgingen in 2008 is inmiddels niets meer over. In de eerste maanden van dit jaar zijn de spaarrentes flink verlaagd, blijkt uit een inventarisatie van Spaarrente.nl onder dertig spaaraanbieders. Waar mensen in 2009 nog konden sparen tegen een rente van 5 procent of meer, moeten zij nu genoegen nemen met een spaarrente van maximaal 4 procent. 

Lees meer over de spaarrentes in 2009


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken