Spaarrente.nl > Blog > Rente Update: Spaarrentes in 2013 hard onderuit

Rente Update: Spaarrentes in 2013 hard onderuit

Door Redactie Spaarrente.nl  | 11 april 2013  | Nog geen reacties

Leek de daling van de spaarrentes in 2012 nog af te nemen, in 2013 waren er opnieuw flinke dalingen te zien en gingen ook de hoogste spaarrentes hard onderuit. In de Rente update licht Spaarrente.nl de belangrijkste ontwikkelingen op de spaarmarkt toe en geven we aan hoe we verwachten dat de spaarrentes zich de komende tijd gaan ontwikkelen. In deze editie staan de volgende berichten:

Spaarrente hard onderuit in eerste kwartaal 2013

De spaarrentes zijn in de eerste maanden van 2013 opnieuw hard gedaald. De gemiddelde spaarrente op vrij opneembare spaarrekeningen daalde van 1,97 procent in januari naar 1,76 procent op 1 april van dit jaar. De daling wordt namelijk veroorzaakt door forse renteverlagingen van de partijen die lange tijd met hoge rentes bovenaan de renteoverzichten hebben gestaan. De hoogste rente op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden was op 1 januari nog 2,5 procent. Nu kunnen spaarders nog maximaal een rente van 2,1 procent ontvangen, 2,05 procent als spaarders geen beperkende voorwaarden willen. 

Verwachting spaarrentes 2013: Verdere daling

Ondanks dat de spaarrentes op dit moment laag zijn, blijken ze in verhouding tot de geld- en kapitaalmarktrentes nog relatief hoog. De Euribor tarieven hebben in 2012 een forse daling laten zien. De daling van beide de spaarrentes is echter niet even groot geweest. Hierdoor is de marge tussen de Euribor en de spaarrentes flink opgelopen. Wij zien tegelijkertijd dat de laatste maanden de spaarrentes weer harder dalen. Onze verwachting is dat deze daling zich verder door zal zetten, omdat spaarbanken hun rente in lijn proberen te krijgen met de geld- en kapitaalmarktrentes.

Trend in de spaarmarkt: Doelsparen

Sparen gaat beter als er voor een concreet doel gespaard wordt, blijkt uit diverse onderzoeken. Banken haken hier de laatste tijd op in met allerlei producten voor doelsparen. Recent introduceerde ING de Oranje Spaarrekening waarmee de spaarder voor maximaal 10 doelen kan sparen door middel van zogenoemde ‘spaarpotjes’. In de online omgeving kan de klant de spaardoelen elk voorzien van een afbeelding en een eigen naam.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over verwachting spaarrente
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken