Spaarrente.nl > Blog > Persberichten

Persberichten Spaarrente.nl

Dit is het archief met persberichten van Spaarrente.nl. In deze publicaties geeft Spaarrente.nl haar reactie op actuele ontwikkelingen. Daarnaast publiceert Spaarrente.nl eigen onderzoeken. Regelmatig verschijnt Spaarrente.nl dankzij haar persberichten in de media. Een overzicht van deze publicaties staat op de pagina Spaarrente.nl In de Media. Contactgegevens voor de pers staan in de press room van Spaarrente.nl.

Vakantiegeld op je spaarrekening zetten levert eindelijk weer wat op

Dinsdag 9 mei 2023 | Door Amanda Bulthuis | (2 reacties)

Veel mensen krijgen in mei het vakantiegeld uitgekeerd. Wie ervoor kiest om het op de spaarrekening zetten, heeft hier sinds jaren eindelijk weer wat profijt van. De rentes op spaarrekeningen zijn namelijk fors aan het stijgen. “Je krijgt nu gemiddeld 1,28 procent rente op een spaarrekening. Dit is sinds 2014 niet zo hoog geweest”, zegt Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Lees meer over wat je vakantiegeld sparen oplevert

Spaarrente blijft maar stijgen

Donderdag 11 augustus 2022 | Door Amanda Bulthuis | (1 reactie)

‘Hoogste spaarrentes nu zelfs boven 3 procent’ Eindelijk krijgen we weer meer spaarrente! De spaarrentes stijgen sinds juni van dit jaar en dit blijft maar door gaan. De hoogste rente op een spaarrekening staat nu op 1,3 procent en voor deposito’s loopt de hoogste spaarrente zelfs op tot 3,45 procent, als ...

Banken willen vakantiegeld niet hebben

Vrijdag 20 mei 2022 | Door Amanda Bulthuis | (0 reacties)

Eind mei of eind juni ontvangen veel Nederlanders weer het vakantiegeld op hun rekening. Ook in 2022 doen banken niets om je te verleiden het geld op de spaarrekening te zetten. Maar op beleggen zitten ze dit jaar ook nauwelijks in, blijkt uit een rondgang van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Het ...

Geen spaaracties vakantiegeld, banken richten zich op alternatieven

Donderdag 20 mei 2021 | Door Amanda Bulthuis | (1 reactie)

Voor een groot deel van de Nederlanders komt aan het einde van deze maand het vakantiegeld op de rekening. De tijd dat banken hier massaal op in speelden met leuke spaaracties, ligt al een paar jaar achter ons. Ook in 2021 zijn er bij Nederlandse banken geen vakantiegeldacties op ...

Ook in 2020 geen Gouden Spaarrente

Vrijdag 4 december 2020 | Door Amanda Bulthuis | (0 reacties)

De vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt ook in 2020 de Gouden Spaarrente Award niet uit. Dit heeft de website besloten gezien de huidige lage rentestanden. Tot en met 2018 reikte Spaarrente.nl elk jaar de Gouden Spaarrente uit aan de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid. “Om in deze markt een spaarrente te bestempelen als Goud vinden wij niet gepast”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit.

Lees meer over de Gouden Spaarrente 2020

Geen acties bij vakantiegeld sparen in 2020

Donderdag 14 mei 2020 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Veel mensen krijgen in mei of juni weer het vakantiegeld op hun rekening. Nu door de Coronacrisis veel mensen niet op zomervakantie gaan, is de spaarrekening een veel gekozen bestedingsdoel voor dit geld. Maar net als vorig jaar, belonen de banken je daarvoor niet met een extra cadeautje, blijkt ...

Geen Gouden Spaarrente 2019

Dinsdag 3 december 2019 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

De vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt dit jaar de Gouden Spaarrente Award niet uit. Dit heeft de website besloten gezien de huidige lage rentestanden. Normaal gesproken reikt Spaarrente.nl elk jaar de Gouden Spaarrente uit aan de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid. “Om in deze markt een spaarrente te bestempelen als Goud vinden wij niet gepast”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit.

Lees meer over de Gouden Spaarrente 2019

Geen spaaracties vakantiegeld in 2019

Woensdag 15 mei 2019 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Veel Nederlanders ontvangen eind deze maand het vakantiegeld op de rekening. Maar wie het op de spaarrekening zet en hoopt op een leuke actie van de bank, komt bedrogen uit. Dit jaar geeft namelijk geen enkele bank meer een cadeautje gericht op het vakantiegeld, zo blijkt uit een rondgang ...

Gouden spaarrente 2018 naar LeasePlan Bank

Maandag 17 december 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Het afgelopen jaar wist LeasePlan Bank de nummer één positie in de spaarrenteoverzichten 10 maanden lang te bekleden. De spaarrekening van LeasePlan Bank is dus niet voor niets de winnaar van de Gouden Spaarrente 2018. Vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt deze prijs voor het zevende jaar op rij uit aan de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid.

Lees meer over gouden spaarrente 2018

Spaarrente bij veel banken omlaag

Donderdag 2 augustus 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Gemiddelde rente op spaarrekening nog maar 0,18%

Het regende de afgelopen maand spaarrenteverlagingen. Dit blijkt uit een inventarisatie van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. Maar liefst 9 banken verlaagden in juli de spaarrente op hun spaarrekening, waardoor de gemiddelde rente op een spaarrekening daalde van 0,2 naar 0,18 procent. “Dit lijkt weinig, maar is omgerekend een daling van 10 procent”, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe.

Lees meer over spaarrente omlaag in juli

Spaaracties vakantiegeld 2018 naar nulpunt

Dinsdag 22 mei 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Net als de huidige spaarrente zijn ook de spaaracties voor het vakantiegeld naar het nulpunt aan het zakken. Eind mei ontvangen veel Nederlanders hun vakantiegeld. Dit was altijd het moment voor de banken om een spaaractie te houden. In de loop der jaren zijn deze acties echter afgenomen, zowel in aantal als qua inhoud. Dit jaar is het aantal acties naar een nulpunt gedaald. Slechts twee banken houden een (beperkte) spaaractie. Waar je vroeger een hogere actierente kreeg of zelfs een iPad kon winnen, blijft het tegenwoordig bij een beperkt cadeautje. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Lees meer over vakantiegeld acties 2018

Grote zakelijke spaarder bij Triodos Bank in de min

Donderdag 1 februari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Negatieve rentes, sommige zakelijke spaarders kregen hier al mee te maken, maar alleen bij bedragen van meer dan een miljoen. Bij Triodos Bank betaal je als zakelijke spaarder vanaf 15 februari een negatieve rente over je spaargeld vanaf 500.000 euro. En niet zomaar een negatieve rente. Het gaat meteen om 0,5 procent. Dat is een hoger percentage dan dat je tegenwoordig op de best renderende spaarrekening aan positieve rente krijgt.

Lees meer over zakelijk sparen bij Triodos Bank

Sparen voor je kind levert nauwelijks meer wat op

Donderdag 11 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

In navolging van de extreem lage spaarrentes voor spaarrekeningen, zijn nu ook de jeugdspaarrekeningen aan de beurt. Uit onderzoek van de vergelijkingssite Spaarrente.nl blijkt dat de gemiddelde rente op een vrij opneembare kinderspaarrekening het afgelopen jaar is gedaald van 0,49 naar 0,28 procent. “We zien dat vooral bij de grootbanken de rentes voor kinderspaarrekening erg laag zijn geworden. Bij ABN AMRO en Rabobank gelden al rentes van 0,05 en 0,10 procent voor sommige kinderspaarrekeningen”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over de dalende kinderspaarrentes

Gouden spaarrente 2017 naar Knab

Woensdag 6 december 2017 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt vandaag de Gouden Spaarrente 2017 uit aan Knab voor de Flexibel Sparen rekening. Spaarrente.nl geeft deze prijs elk jaar aan de bank die de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid aanbiedt.

Lees meer over de Gouden Spaarrente 2017

Nog maximaal 0,5 procent spaarrente

Woensdag 28 juni 2017 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Spaarders kunnen vanaf zaterdag nog maximaal 0,5 procent rente op hun spaarrekening ontvangen. De bank Knab verlaagt per 1 juli namelijk de spaarrente op haar vrij opneembare spaarrekening van 0,55 naar 0,5 procent. Dat is vanaf zaterdag de hoogste rente, die overigens ook geboden wordt door MoneYou, Argenta en Anadolubank. Dit blijkt uit cijfers van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Lees meer over maximaal 0,5 procent spaarrente

Vakantiegeldacties 2017 magertjes

Dinsdag 16 mei 2017 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Veel Nederlanders zien eind deze maand weer het vakantiegeld op het loonstrookje staan. Maar wie verwacht dat de bank met een leuk extraatje komt als je het geld op de spaarrekening zet, kan dit jaar weleens bedrogen uit komen. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Van de drie grootbanken heeft alleen ING dit jaar een actie gericht op het vakantiegeld. ABN AMRO en Rabobank zien er dit jaar vanaf.

Lees meer over de vakantiegeldacties 2017

Eerste spaarrekening naar 0% - Zullen meer banken volgen?

Woensdag 22 maart 2017 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Triodos Bank doorbreekt een psychologische grens door de rente op haar spaarrekeningen te verlagen naar 0 procent. Per 3 april krijgen spaarders bij deze duurzame bank dus geen rente meer over hun spaargeld. Vergelijkingssite Spaarrente.nl verwacht echter niet dat andere banken nu ook massaal de spaarrentes naar de 0 procent verlagen. “Natuurlijk zullen vooral de grootbanken met veel belangstelling volgen hoe de klanten van Triodos reageren, maar voor hen en de rest van de markt is de 0 procent nog ver weg”, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe.

Lees meer over o procent spaarrente

Rentes langlopende deposito’s stijgen - Lichtpuntje voor spaarders?

Vrijdag 30 december 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (5 reacties)

Terwijl de rentes op spaarrekeningen blijven dalen, lijken de tarieven op langlopende deposito’s weer voorzichtig te stijgen. Dit constateert vergelijkingssite Spaarrente.nl. ING Bank, Nationale Nederlanden en Rabobank hebben in december de rentes voor deposito’s met een looptijd van 10 jaar flink verhoogd. “Toch raden we spaarders aan niet massaal het spaargeld voor zo’n lange tijd vast te zetten”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over de rente op langlopende deposito's

Gouden spaarrente 2016 naar Nationale Nederlanden

Woensdag 7 december 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (6 reacties)

Vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt vandaag de Gouden Spaarrente 2016 uit aan Nationale Nederlanden voor haar internetspaarrekening. Spaarrente.nl overhandigt de prijs voor het vijfde jaar op rij aan de vrij opneembare spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid.

Lees meer over de Gouden Spaarrente 2016

Nog maximaal 0,7 procent spaarrente

Vrijdag 11 november 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (4 reacties)

Spaarders kunnen vanaf vandaag nog maximaal 0,7 procent rente krijgen op hun spaarrekening. Nationale Nederlanden, die de laatste maanden de hoogste spaarrente bood, verlaagt de rente op de internetspaarrekening per 11 november van 0,8 naar 0,7 procent.

Lees meer over spaarrente omlaag

Spaarrente duikt onder de 1 procent

Vrijdag 3 juni 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (9 reacties)

Nederlandse spaarders krijgen vanaf eind volgende week bij alle banken minder dan 1 procent spaarrente. Dit blijkt uit cijfers van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. Nationale Nederlanden is de laatste bank die met de rente voor een vrij opneembare spaarrekening onder de 1 procent zakt. Deze bank verlaagt per 10 juni de rente naar 0,9 procent.

Lees meer over de dalende spaarrentes

Dit jaar minder spaaracties voor vakantiegeld

Donderdag 19 mei 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (6 reacties)

Elk jaar ontvangen miljoenen Nederlanders in de maand mei het vakantiegeld. Voor banken is het vakantiegeld een uitgelezen mogelijkheid voor het opzetten van een spaaractie. Althans, dat was het altijd. Waar vorig jaar nog vijf banken een spaaractie hadden rondom het vakantiegeld, zijn het er dit jaar nog slechts drie. Alleen ABN Amro, de ING Bank en MoneYou strijden met een speciale actie om het vakantiegeld van de consument, blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Lees meer over de vakantiegeldacties 2016

0,5% spaarrente bij grootbank

Donderdag 24 maart 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

De grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank bieden in april nog maar 0,5 procent rente op een vrij opneembare spaarrekening. ING Bank heeft de rente al verlaagd voor saldo’s tot 25.000 euro. ABN AMRO en Rabobank volgen op 31 maart. “Met de huidige inflatie van 0,6 procent levert sparen bij een grootbank je dus niks op”, stelt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. “Het kost je zelfs geld en dan hebben we het nog niet eens gehad over de belasting die je betaalt over je spaargeld.”

Lees meer over waarom sparen niets meer oplevert

Ook kind krijgt steeds minder spaarrente

Woensdag 3 februari 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Waar papa en mama tegenwoordig al blij mogen zijn met 1 procent rente, krijgen ook kinderen steeds minder rente vergoed over hun spaarcenten, constateert vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Bijna elke bank die een kinderspaarrekening aanbiedt, heeft afgelopen maand de rente verlaagd”, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe. Van de drie grootbanken, ABN AMRO, Rabobank en ING, biedt alleen de laatste nog een rente die hoger ligt dan 1 procent.

Lees meer over minder spaarrente voor kind

Spaarder start 2016 met nog lagere rente

Maandag 4 januari 2016 | Door Redactie Spaarrente.nl | (4 reacties)

Spaarders moeten aan het begin van het nieuwe jaar direct al enkele renteverlagingen verwerken, blijkt uit gegevens van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Zo verlaagde LeasePlan Bank per 1 januari haar rente van 1,1 naar 1 procent. De rente op de vrij opneembare spaarrekening van RegioBank daalde dezelfde dag van 0,85 naar 0,75 procent. Op 7 januari gaat ook de rente van ING Bank omlaag van 0,7 naar 0,6 procent.

Lees meer over renteverlaging 2016

Gouden Spaarrente 2015 naar Argenta

Maandag 7 december 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt vandaag de Gouden Spaarrente 2015 uit aan Argenta voor haar Internet Spaarrekening. Spaarrente.nl reikt deze prijs elk jaar uit aan de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid.

Lees meer over de Gouden Spaarrente 2015

Spaarder levert nog steeds fors in bij nieuw plan vermogensbelasting

Vrijdag 28 augustus 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (44 reacties)

Spaarders die meer dan 25.000 euro op hun spaarrekening hebben, leveren met de nieuwe belastingplannen alsnog fors in. Dit blijkt uit een berekening van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. VVD en PvdA hebben een akkoord bereikt over de herziening van de vermogensrendementsheffing. Hierin wordt pas bij een vermogen van 25.000 euro ...

Deposito’s steeds minder interessant

Maandag 3 augustus 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Spaargeld vastzetten op een deposito is de afgelopen jaren steeds minder interessant geworden. Bij maar liefst acht banken liggen de spaarrentes op deposito’s met een looptijd tot en met 5 jaar lager dan die op een vrij opneembare spaarrekening, blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Bij ABN AMRO, Allianz en ING moet je zelfs een spaardeposito van 10 jaar afsluiten als je een hogere rente wilt dan op deze reguliere spaarrekening van de bank.

Lees meer waarom deposito's minder interessant zijn

Vakantiegeld voor goed doel? Zet het op een spaarrekening!

Vrijdag 8 mei 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (5 reacties)

Ook dit jaar hebben verschillende banken weer een speciale spaaractie gericht op het vakantiegeld. Vijf banken strijden dit jaar met een speciale actie om het vakantiegeld van consumenten, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Opvallend is dat banken dit jaar minder vaak een cadeautje geven, maar juist een gift doen aan een goed doel als je je vakantiegeld bij hen stort”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over de vakantiegeldacties 2015

ABN AMRO als tweede grootbank onder de 1 procent

Vrijdag 24 april 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

ABN AMRO verlaagt op 30 april als tweede grootbank de spaarrente voor haar vrij opneembare spaarrekening tot onder de 1 procent. Vorige maand doorbrak Rabobank al als eerste grootbank de psychologische grens van 1 procent. Beide banken bieden nu nog 0,9 procent rente op een vrij opneembare spaarrekening. “We zien dat na de Rabobank steeds meer partijen zich onder de 1 procent durven te wagen. Maar ABN AMRO is nu de eerste grootbank die hierin meegaat. De grote vraag is of grootbank ING nu op korte termijn ook gaat volgen,” zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Lees meer over de renteverlaging van ABN AMRO

Hoogste spaarrente daalt nog verder

Dinsdag 31 maart 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (4 reacties)

Spaarders kunnen vanaf morgen nog maximaal 1,55 procent rente krijgen op hun spaarrekening. LeasePlan Bank, die met 1,6 procent de hoogste rente bood voor een vrij opneembare spaarrekening, verlaagt per 1 april de rente naar 1,5 procent. Vanaf dan biedt Knab weer de hoogste spaarrente met 1,55 procent. Overigens zal deze bank per 7 april de rente ook weer verlagen naar 1,45 procent. “De renteverlaging is een opvallende zet, omdat LeasePlan Bank al sinds juli 2014 de rente op 1,6 procent wist te houden”, zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Ook Leaseplan Bank heeft in de aanhoudende stroom van dalende spaarrentes deze hoogste rente dus niet weten vast te houden.”

Lees meer over de dalende spaarrentes

Spaarrente onder de 1 procent

Donderdag 12 maart 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (19 reacties)

Rabobank verlaagt op 19 maart de spaarrente op een vrij opneembare internetspaarrekening naar 0,9 procent. “Hiermee doorbreekt Rabobank als eerste van de drie grootbanken de psychologische grens van 1 procent”, zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Wij verwachten dan ook dat de andere grootbanken, ABN AMRO en ING, deze lijn de komende weken volgen en hun spaarrente onder de 1 procent brengen.”

Lees meer over de dalende spaarrentes

Spaargeld kind levert 20 procent meer op dan dat van ouders

Woensdag 14 januari 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Ondanks dat banken de afgelopen jaren ook de spaarrentes op kinderspaarrekeningen fors hebben verlaagd, levert het spaargeld van kinderen nog steeds meer op dan dat van de ouders. Dit blijkt uit cijfers van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. Het verschil in rendement op een spaarrekening kind en een reguliere spaarrekening is nu gemiddeld bijna 20 procent, in het voordeel van het kind. Begin 2014 was dit verschil nog ruim 11 procent.

Lees meer over de renteontwikkeling op kinderspaarrekeningen

Gouden spaarrente 2014 gaat naar Knab

Dinsdag 9 december 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (11 reacties)

De vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt vandaag de Gouden spaarrente 2014 uit aan Knab voor haar spaarrekening, Flexibel Sparen. Spaarrente.nl reikt deze prijs elk jaar uit aan de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid. Dit jaar gaat de prijs naar Knab, omdat deze bank met haar Flexibel Sparen rekening het hele jaar in de top 3 heeft gestaan en zelfs 10 maanden op een (soms gedeelde) eerste plaats. Op dit moment biedt Knab, samen met Argenta, ook weer de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening met 1,65 procent.

Lees meer over de gouden spaarrente 2014

Voorlopig nog geen negatieve rente voor Nederlandse spaarder

Donderdag 13 november 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

De Duitse Skatbank voerde vorige week een negatieve spaarrente van -0,25 procent in voor saldo’s boven de 500.000 euro. Diverse media berichtten toen dat negatieve spaarrentes de norm worden. “Toch is er voor de gewone Nederlandse spaarder nog geen reden om te vrezen dat ze voor hun spaargeld moeten gaan betalen”, zegt Amanda Bulthuis van  de vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Zowel de drie grootbanken ABN, ING en Rabobank als Knab en Nationale Nederlanden achten negatieve spaarrentes op korte termijn niet reëel”.

Lees meer over negatieve spaarrentes

Treuzelend kabinet kost spaarder 20 procent rendement

Dinsdag 23 september 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (10 reacties)

De afwachtende houding van het kabinet bij het hervormen van de vermogensrendementsheffing kost de spaarder tot bijna 20 procent van het rendement over zijn spaargeld. Dit blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Het fictieve rendement van 4 procent dat de Belastingdienst hanteert, is veel hoger dan de rente die je nog krijgt op je spaargeld. En hoe langer het kabinet wacht om hier iets aan te doen, hoe meer geld het de spaarder kost”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over waarom de hoge belasting je geld kost

Lang sparen kost geld

Woensdag 6 augustus 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Je spaargeld vastzetten op een deposito kost je bij steeds meer banken geld. Dit blijkt uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite Spaarrente.nl. Bij ABN AMRO en ING liggen de spaarrentes voor deposito’s met een looptijd tot en met 5 jaar ruim lager dan de tarieven op vrij opneembare spaarrekeningen. Bij SNS en ASN Bank ligt het omslagpunt bij 4 jaar vast en bij Rabobank moet je je geld langer dan 3 jaar vastzetten om de rente op je spaarrekening te overtreffen.

Lees meer over het renteverschil tussen spaarrekeningen en deposito's

‘Meer vakantiegeldacties in 2014 dan voorgaande jaren’

Maandag 12 mei 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Voor het eerst in drie jaar hebben weer meer banken een vakantiegeldacties. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. “We zijn nog niet op het niveau van jaren geleden waarbij banken zelfs een iPad verlootten, maar we zien wel dat dit jaar meer banken aandacht besteden aan het vakantiegeld dan in 2012 en 2013”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over acties voor vakantiegeld sparen

Kind krijgt fors meer spaarrente dan ouders

Dinsdag 28 januari 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Kinderen ontvangen op dit moment een hogere spaarrente dan hun ouders als zij bij dezelfde bank sparen. Vrijwel alle banken die jeugdspaarrekeningen aanbieden, geven hierop een hogere rente dan op hun reguliere spaarrekeningen. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “De spaarrentes dalen al jaren. Voor kinderen blijft de schade echter beperkt”, zegt Eefje van Haaften van Spaarrente.nl.

Lees meer over de spaarrente op kinderrekeningen

Gouden Spaarrente 2013: Nationale Nederlanden

Donderdag 19 december 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (6 reacties)

De Internetsparen-rekening van Nationale Nederlanden wint in 2013 de Gouden Spaarrente. Jaarlijks reikt Spaarrente.nl deze prijs uit aan de beste spaarrekening van het jaar. Spaarrente.nl beoordeelt alle spaarrekeningen in Nederland aangaande de rente, stabiliteit van de rente en klantbeoordeling. Nationale Nederlanden heeft, sinds haar introductie in juli dit jaar, 5 maanden op rij de hoogste rente in Nederland geboden op de vrij opneembare spaarrekening. Daarnaast wijzigde Nationale Nederlanden haar rente slechts één keer. Bovendien scoort de bank een ruime voldoende wat betreft klantbeoordeling.

Lees meer over de Gouden Spaarrente 2013

Vakantiegeldacties van banken in 2013 weer minder

Dinsdag 7 mei 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Banken hebben dit jaar wederom minder over voor het vakantiegeld, blijkt uit een inventarisatie van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. Zo hebben Rabobank en SNS Bank, twee van vier grote banken, dit jaar helemaal geen vakantiegeldacties. “Vooral de grootbanken richten de aandacht meer op het bieden van service en advies dan op cadeautjes en winacties.”, stelt Eefje van Haaften van Spaarrente.nl .

Lees meer over de vakantiegeldacties

80 procent belasting over spaarrente

Woensdag 20 februari 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (24 reacties)

Spaarders betalen tot wel 80 procent belasting over hun spaarrente als het spaargeld boven de heffingsvrije grens van 21.139 euro uitkomt. Dat blijkt uit een berekening van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Door de extreem lage rentepercentages die banken op dit moment bieden, klopt het uitgangspunt van de vermogensrendementsheffing niet meer, stelt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl . “De Belastingdienst gaat uit van een rendement van 4 procent, waarover 30 procent belasting betaald moet worden. Dit komt neer op 1,2 procent belasting over het belastbare vermogen in box 3. Maar in de praktijk bedraagt de gemiddelde variabele spaarrente minder dan 1,9 procent en  komen zelfs rentepercentages voor van 1,5 procent of minder . Hierdoor valt de belasting vele malen hoger uit dan de bedoeling is”, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe.

Lees meer over de hoge rendementsheffing

Veel sparen kost geld

Woensdag 13 februari 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Wie veel spaart, levert tot wel 2,7 procent in op zijn spaargeld, blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Vandaag werd bekend dat de inflatie in januari is gestegen naar 3 procent. Dit terwijl de spaarrentes maar blijven dalen. Wie spaart bij een van de grootbanken, Rabobank, ING of ABN AMRO, krijgt nog maar 1,5 tot 1,6 procent rente op een vrij opneembare spaarrekening. “Vergelijk je deze spaarrente met de inflatie, dan lever je 1,5 procent in op je spaargeld. Tel daar nog de 1,2 procent vermogensrendementsheffing bij op en je komt uit op een verlies van 2,7 procent”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit.

Lees meer over wat sparen kost

Spaarder levert tot 2,5 procent in bij grootbanken

Dinsdag 15 januari 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Wie spaart bij ING, ABN AMRO of Rabobank levert door de hoge inflatie en lage spaarrente op dit moment flink in op zijn spaargeld, blijkt uit een inventarisatie van Spaarrente.nl. De inflatie is in de afgelopen maand december gestegen naar 2,9 procent, terwijl de spaarrentes bleven kelderden. ING, ABN AMRO en Rabobank bieden spaarrentes die 1,3 procent lager liggen dan de inflatie. “Tel daar de vermogensrendementsheffing van 1,2 procent bij op en de spaarder levert 2,5 procent in op de waarde van zijn spaargeld door te sparen bij de grootbanken”, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe.

Lees meer over sparen bij grootbanken

Banken verlagen massaal spaarrentes

Woensdag 2 januari 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

De gemiddelde variabele spaarrente zakte in december tot onder de 2 procent. Dit blijkt uit een inventarisatie van Spaarrente.nl . Deze extreem lage spaarrente werd bereikt doordat veel banken in december nog rentedalingen doorvoerden.  De nieuwe bank Knab verlaagde de hoge introductierente van 2,5 procent naar de reguliere rente van 2,1 procent.  Ook Bank of Scotland, The Economy Bank en Delta Lloyd verlaagden de spaarrentes flink. Uit de inventarisatie blijkt verder dat de gemiddelde spaarrente in 2012 met 0,45 procent daalde. 

Lees meer over de verlaagde spaarrentes

Argenta wint Gouden Spaarrente 2012

Vrijdag 21 december 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

De internetspaarrekening van Argenta heeft de Gouden Spaarrente 2012 gewonnen. Deze prijs reikt Spaarrente.nl uit voor de beste spaarrekening van het jaar. In het onderzoek is gekeken naar de geboden rente gedurende het gehele jaar en naar de beoordelingen van klanten over hun bank en spaarrekening. Argenta bood in 2012 een rente die gemiddeld 0,46 procent boven het marktgemiddelde lag en kreeg van haar klanten een 9,2 als rapportcijfer. De tweede en derde prijs gaan naar Moneyou en WestlandUtrecht Bank.

Lees meer over de Gouden Spaarrente 2012

Sparen levert niets meer op

Donderdag 8 november 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Spaarrekeningen kosten de spaarder alleen nog maar geld, blijkt uit een inventarisatie van Spaarrente.nl. De inflatie steeg tot 2,9 procent in oktober, terwijl de maximale rente op een vrij opneembare spaarrekening nog maar 2,55 procent bedraagt. “Met een spaarrekening lever je nu dus eigenlijk elke maand minimaal 0,35 procent ...

Grootouders sparen kinderen arm

Dinsdag 2 oktober 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Elke ouder of grootouder wil zijn of haar (klein)kind graag een extra zakcentje meegeven voor de toekomst. Daarom zijn spaarrekeningen gericht op kinderen ook behoorlijk populair. Wie echter kiest voor een kinderspaarrekening, spaart op dit moment het (klein)kind juist arm, blijkt uit gegevens van Spaarrente.nl. De gemiddelde rente op een vrij opneembare jeugdspaarrekening bedraagt slechts 2 procent. Dit terwijl de inflatie in augustus nog 2,6 procent bedroeg. Met een jeugdspaarrekening levert het kind dus 0,6 procent in op het gespaarde geld.

Lees meer over kinderen en sparen

Sparen bij Knab bank: Verplichte betaalrekening snoept aan rendement

Maandag 1 oktober 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Sparen bij de nieuwe bank Knab is alleen rendabel voor wie jaarlijks meer dan zevenduizend euro kan sparen, blijkt uit een berekening van Spaarrente.nl. De spaarder moet namelijk verplicht een betaalrekening afsluiten bij Knab waarvoor de kosten maar liefst 180 euro per jaar bedragen. “Met een rente van 2,5 procent op de Flexibel Sparen rekening moet de spaarder maar liefst 7.200 euro per jaar sparen om de kosten van de betaalrekening terug te verdienen”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit. “En dan heb je dus nog niets eens iets verdiend aan je spaargeld.”

Lees meer over sparen bij Knab

Banken duperen depositospaarder met automatisch verlengen

Zaterdag 18 augustus 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Zes Nederlandse spaarbanken verlengen nog steeds automatisch de deposito's van spaarders aan het einde van de looptijd. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft echter in 2011 al aangegeven dergelijke praktijken niet in het klantbelang te vinden.

Lees meer over automatisch verlengen

Opnemen deposito niet mogelijk - Banken houden spaargeld gevangen

Dinsdag 31 juli 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Wie overweegt zijn spaargeld op een deposito te zetten, moet goed opletten of hij daarmee niet de zeggenschap over het eigen geld verliest. Bijna de helft van alle banken maakt het voor de spaarder namelijk onmogelijk om het deposito te beëindigen of tussentijds geld op te nemen als hij het geld plotseling toch nodig heeft. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Het is op zijn minst merkwaardig te noemen, dat je bij veel banken dus ineens niet meer bij je geld kunt als je dat nodig hebt”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over tussentijds opnemen van deposito

Vakantiegeld sparen: dit jaar minder acties

Vrijdag 4 mei 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Aan het einde van deze maand ontvangen veel Nederlanders weer hun vakantiegeld. Voor de spaarbanken is dit doorgaans een reden om flink uit te pakken met acties en cadeautjes om de spaarder te verleiden het vakantiegeld bij hen onder te brengen op een spaarrekening. Toch zijn de spaaracties dit jaar een stuk beperkter dan voorgaande jaren, constateert vergelijkingssite Spaarrente.nl. Kon je in 2011 nog een iPad winnen als je 500 euro spaarde, dit jaar zijn er banken waar je minimaal 1.500 euro moet sparen in ruil voor een donatie van 5 euro aan het goede doel.

Lees meer over vakantiegeld sparen

Sparen: grootbanken kunnen nog veel leren

Donderdag 26 april 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Klanten die sparen bij de grote banken in Nederland, vinden dat zij nog steeds niet goed genoeg op de hoogte worden gehouden van rentewijzigingen. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl onder 386 respondenten. Van de spaarders van ABN AMRO, SNS Bank, ING en Rabobank gaf gemiddeld 35 procent aan geen bericht te krijgen bij een rentewijziging.

Lees meer over de grootbanken

Daling spaarrentes zet voort

Woensdag 22 februari 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Zo snel als de spaarrentes in het najaar van 2011 stegen, minstens zo hard zijn ze de afgelopen weken alweer gedaald. Vandaag verlaagt Bank of Scotland de rente op haar internetspaarrekening van 3,1 naar 2,95 procent. Ook de rentes voor kortlopende deposito’s beginnen langzaamaan te dalen. Wie zijn spaargeld dus nog wil vastzetten, moet snel zijn.

Lees meer over de daling van spaarrentes

1,8 procent meer rente voor kritische spaarder

Donderdag 15 december 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Steeds meer banken verhogen de spaarrentes op het kortlopende spaardeposito. Daardoor wordt vastzetten steeds aantrekkelijker voor de sparende consument. Je doet er wel verstandig aan om eerste goed te bekijken bij welke bank je gaat sparen, want de renteverschillen zijn groot. Bij het populaire 1-jaars deposito bedraagt het verschil tussen de hoogste en de laagste rente op dit moment zelfs 1,85 procent.

Lees meer over hoe je meer rente krijgt

Banken verhogen deposito rente in strijd om spaarder

Maandag 12 december 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

De spaarrenteoorlog die sinds afgelopen september gaande is, heeft zich verplaatst naar het spaardeposito. Banken verhogen massaal de rentes op hun spaardeposito’s, constateert vergelijkingssite Spaarrente.nl.  Vooral bij de 1-jaars deposito’s zijn de laatste weken forse renteverhogingen doorgevoerd.  De hoogste rente op een spaardeposito met een looptijd van 1 jaar bedraagt op dit moment 3,55 procent. Terwijl bij een 2-jarig deposito de hoogste rente maar 3,5 procent is.

Lees meer over de deposito rentes

Spaarrenteoorlog houdt aan

Dinsdag 11 oktober 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Spaarbanken voeren sinds september een heftige strijd om de gunst van de spaarder. Deze strijd heeft vandaag een nieuw hoogtepunt bereikt. Centraal Beheer Achmea heeft de rente voor haar RentePlús Rekening verhoogd naar 2,95 procent. Deze bank biedt nu de hoogste rente op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden. “Er woedt een hevige spaarrenteoorlog en de spaarrente top 5 verandert met de week”, stelt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over de spaarrenteoorlog

Einde spaarloonregeling, de spaarder betaalt

Vrijdag 7 oktober 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

De spaarloonregeling komt per 1 januari 2012 te vervallen. Het tegoed dat deelnemers reeds hebben opgebouwd mag dan belastingvrij worden opgenomen. Een mooi extraatje na de dure decembermaand, zou je denken, maar het afschaffen van het spaarloon kent eigenlijk alleen maar nadelige gevolgen voor de spaarder. En het kan de deelnemers zelfs geld kosten, stelt de financiële vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Lees meer over het einde van de spaarloonregeling

Massaal stijgende rente

Dinsdag 13 september 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Sinds afgelopen week verhogen banken massaal hun spaarrentes. Delta Lloyd en OHRA gaven het startsein voor de massale stijging van de spaarrentes door beiden hun rente op een vrij opneembare spaarrekening te verhogen van 2,3 naar maar liefst 2,9 procent. Sindsdien volgen de renteverhogingen elkaar in rap tempo op. Vandaag verhoogt MoneYou de rente op haar Spaarrekening en Kwartaal Spaarrekening naar 2,8 procent. Eerder verhoogden ook al WestlandUtrecht Bank en Centraal Beheer Achmea hun rentes.

Lees meer over massaal stijgende rente

Pas op met banksparen!

Woensdag 31 augustus 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Banksparen voor het pensioen is de afgelopen jaren flink gegroeid in populariteit. Dat mensen liever zelf sparen voor hun pensioen is natuurlijk niet zo gek, gezien hoe de pensioenfondsen op dit moment onder druk staan. Toch is het banksparen voor je pensioen niet geheel zonder risico’s. Het depositogarantiestelsel dekt immers slechts een spaartegoed tot 100.000 euro, terwijl een gemiddeld op te bouwen pensioenkapitaal deze grens al snel overschrijdt.

Lees meer over de gevaren van banksparen

Klimspaarrekening aantrekkelijker dan deposito

Donderdag 21 juli 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

In veel gevallen is sparen via een klimspaarrekening gunstiger dan sparen op een spaardeposito. Een klimspaarrekening kan de spaarder tot maar liefst 0,3 procent effectief meer rente opleveren dan een deposito. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Het hogere rendement op een klimspaarproduct is extra opvallend, omdat de spaarder bij zo’n rekening de vrijheid heeft om het geld tussentijds op te nemen, terwijl dat bij een deposito niet het geval is.

Lees meer over de klimspaarrekening

Spaarder gedupeerd door afschaffing spaarloon

Woensdag 6 juli 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Als je dit jaar een spaarloonrekening hebt geopend, zie je pas op zijn vroegst in 2015 weer iets terug van je spaargeld zonder dat je in de tussenliggende jaren nog geld in mag leggen. Dit is het gevolg van de manier waarop het kabinet de komende jaren het spaarloon wil afschaffen. Vanaf 2012 is het niet meer mogelijk om geld te storten in de spaarloonregeling. Door deze regeling af te schaffen, wil de overheid het verlagen van de overdrachtsbelasting financieren.

Lees meer over het afschaffen van spaarloon

Geld niet vastzetten op een deposito!

Vrijdag 29 april 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Spaardeposito’s zijn populair. Nederlandse spaarders zetten hun spaargeld weer vaker voor langere tijd vast, bericht De Nederlandsche Bank (DNB). Toch is het nu nog niet het beste moment om je spaargeld voor langere tijd vast te zetten, stelt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. De spaarrentes zullen volgens haar de komende maanden nog verder stijgen, waardoor de kans groot is dat spaarders hun geld over een paar maanden tegen nog hogere rentes kunnen vastzetten.

Lees meer over de populariteit van deposito's

Deposito's aantrekkelijk door lage rente en inflatie

Woensdag 16 maart 2011 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Spaarders kiezen steeds vaker voor een deposito, blijkt uit een peiling van Spaarrente.nl onder ruim 3.500 spaarders. Ongeveer 75 procent van de spaarders wil zijn spaargeld één tot vijf jaar vastzetten als hij hiervoor een hogere rente krijgt. Door de stijgende inflatie en de lage rentes op spaarrekeningen, wordt een spaardeposito voor de spaarder steeds aantrekkelijker.

Lees meer over de lage rente en inflatie

Spaarbanken zeggen dakpansysteem vaarwel

Maandag 25 oktober 2010 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Steeds meer spaarbanken versimpelen hun spaaraanbod en brengen het aantal spaarrekeningen terug tot een gering aantal. Hiermee lijken de banken definitief afscheid te nemen van het dakpansysteem. Dit systeem hield in dat banken steeds nieuwe spaarproducten in de markt zetten met hoge actierentes om zo stilzwijgend de spaarrentes op bestaande rekeningen te verlagen.

Lees meer over het dakpansysteem

Spaargeld voor kinderen levert meer op dan voor jezelf

Woensdag 20 oktober 2010 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

De kans is groot dat je kinderen een hogere spaarrente ontvangen dan jijzelf. De rente op een kinderspaarrekening ligt momenteel relatief hoog in vergelijking met reguliere spaarrekeningen. Banken hebben op dit moment een hoger rendement over voor spaargeld van kinderen dan voor dat van volwassenen, blijkt uit een onderzoek van Spaarrente.nl.

Lees meer over het spaargeld voor kinderen

Spaarrentes hard onderuit in 2009

Vrijdag 3 juli 2009 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Van de grote spaarrentestijgingen in 2008 is inmiddels niets meer over. In de eerste maanden van dit jaar zijn de spaarrentes flink verlaagd, blijkt uit een inventarisatie van Spaarrente.nl onder dertig spaaraanbieders. Waar mensen in 2009 nog konden sparen tegen een rente van 5 procent of meer, moeten zij nu genoegen nemen met een spaarrente van maximaal 4 procent. 

Lees meer over de spaarrentes in 2009

Spaarrente.nl: Renteverlagingen niet ten einde

Vrijdag 3 april 2009 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Spaarrente.nl vergeleek de rentes van 32 aanbieders van spaarproducten. Slechts vier aanbieders (Nationale Nederlanden, Centraal Beheer Achmea, FBTO en Avero Achmea) hadden in het eerstekwartaal geen renteverlaging uitgevoerd. De kleinere spaarbanken voeren, net als bij de renteverhogingen, nu de lijst met renteverlagingen op spaarrekeningen aan. TEB Bank kende met 0,90 procent de grootste daling op een gewone spaarrekening. Credit Europe, AK Bank, Garantibank en DHB Bank verlaagden de rente met 0,75 procent. 

Lees meer over de renteverlagingen

Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken