Spaarrente.nl > Blog > pensioenregelingen

pensioenregelingen

Pensioenregelingen beschrijven de rechten en plichten inzake het pensioen. Weten welke soorten pensioenregelingen er zijn, hoe deze werken en wat er geregeld is? Op het Spaarrente.nl blog vind je uitgebreide informatie over de pensioen regelingen, collectieve regelingen, maar ook bij wijziging of als er geen pensioenregeling bestaat.

Pensioenopbouw tijdens WW-uitkering, hoe zit dat?

Donderdag 9 oktober 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (4 reacties)

Als je zonder werk komt te zitten, ontvang je vaak een WW-uitkering. Tijdens je WW bouw je geen werkgeverspensioen op. Om te voorkomen dat je een pensioengat krijgt, kun je zelf zorgen voor pensioenopbouw tijdens de WW-uitkering.

Lees meer over pensioenopbouw tijdens ww

Geen pensioenregeling bij werkgever, wat kan ik doen?

Dinsdag 19 augustus 2014 | Door Amanda Bulthuis | (0 reacties)

Als je werkgever geen pensioenregeling biedt, kun je op verschillende manieren zelf een aanvullend pensioen opbouwen. De meest voorkomende manieren zijn: Banksparen of lijfrente als je jaarruimte hebt Zelf sparen Werkgever geen pensioenregeling - Banksparen of lijfrente Banksparen en lijfrente opbouwen zijn de meest bekende manieren om een aanvulling op het pensioen op ...

Pensioen meenemen naar nieuwe werkgever, kan dat?

Donderdag 26 juni 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Wissel je van baan en heeft je nieuwe werkgever een andere pensioenregeling dan je oude werkgever? Dan vraagt de afdeling salarisadministratie of je het pensioen van je oude werkgever wilt meenemen. Het voordeel hiervan is dat je alles overzichtelijk bij één pensioenuitvoerder onderbrengt. Maar je pensioen meenemen hoeft niet per se voordelig te zijn.

Lees meer over pensioen meenemen

Wat is een pensioengat?

Donderdag 7 mei 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Je pensioen is misschien nog ver weg en iets waar je niet vaak aan denkt. Toch kun je ook nu al een pensioentekort hebben, ook wel pensioengat genoemd. Je hebt dan te weinig pensioen opgebouwd om tijdens je pensioen 70 procent van je laatstverdiende loon te krijgen. Hoe weet je of een je pensioengat hebt en wat kun je eraan doen?

Lees meer over het pensioengat

Pensioen overdragen of niet?

Woensdag 11 december 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Een nieuwe werkgever betekent soms dat je ook bij een ander pensioenfonds aangemeld wordt. Vaak mag je dan ook het pensioen dat je hebt opgebouwd bij je oude werkgever overdragen naar het nieuwe pensioenfonds.

Lees meer over je pensioen overdragen

Pensioen en werken in het buitenland - Wat verandert er?

Donderdag 14 november 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Werk je tijdelijk of een permanent in het buitenland, dan heeft dit ook gevolgen voor je pensioen. Waar moet je op letten en wat moet je regelen?

Lees meer over pensioen in het buitenland


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,50%J&T Banka (via Raisin)1,40%Yapi Kredi Bank1,35%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90% Alle spaarbanken vergelijken