Spaarrente.nl > Blog > Nog maximaal 0,7 procent spaarrente

Nog maximaal 0,7 procent spaarrente

Door Redactie Spaarrente.nl  | 11 november 2016  | (4 reacties)

Spaarders kunnen vanaf vandaag nog maximaal 0,7 procent rente krijgen op hun spaarrekening. Nationale Nederlanden, die de laatste maanden de hoogste spaarrente bood, verlaagt de rente op de internetspaarrekening per 11 november van 0,8 naar 0,7 procent.

Spaarrentes steeds dichter bij elkaar

“Hiermee is de hoogst haalbare spaarrente sinds 1 januari met 0,55 procentpunt gedaald en komen de hoogste en de laagste rentes steeds dichter bij elkaar te liggen”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit.

Triodos Bank biedt al het hele jaar de laagste rente. Aan het begin van dit jaar was dit 0,3 procent en nu maar 0,1 procent. De drie grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO verlaagden de rentes van hun internetspaarrekening van 0,7 naar 0,3 procent.

Sparen levert niets meer op

De inflatie bedraagt op dit moment 0,4 procent. Dit betekent dat je spaargeld elk jaar 0,4 procent minder waard wordt. “Als je dan ook nog belasting over je spaargeld moet betalen, houd je er dus niets meer aan over. Sterker nog, sparen kost je dan zelfs geld,” zegt Bulthuis.

Wat moet ik met mijn spaargeld?

Veel mensen zijn door de lage spaarrentes op zoek naar alternatieven voor hun spaargeld. Een gemakkelijk en veilig alternatief is bijvoorbeeld een deel van je spaargeld op een kortlopend deposito vast te zetten. Als je meer spaargeld hebt dan wat je nodig hebt voor je financiële buffer, kun je voor bijvoorbeeld 2 of 3 jaar vastzetten op een deposito. Op dit moment zijn de hoogste depositorentes voor looptijden van 2 of 3 jaar respectievelijk 1,20 tot 1,40 procent.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over
Reacties
Gerhard Augustinus 11 november 2016Sparen betekent meer dan ooit dat je vermogen afneemt als je rekening houdt met inflatie en vermogensrendementsheffing.
cor 03 december 2016Hieruit blijkt maar weer hoe de spaarder door onze overheid wordt bestolen. Ook weer iets om met de verkiezingen rekening mee te houden. De clown Rutte onze superkapitalist hoor je hier niet over.
Jans 04 december 2016De hard werkende man/vrouw, moet binnenkort gaan betalen voor zijn zuur verdiende spaargeld. Sparen voor je je toekomst zit er dus niet meer in. Waar eindigt dit?
John 16 december 2016Gelegaliseerd diefstal, niet allen door Rutte maar ook Dijsselbloem. Hard werkende eerlijk mensen besteelen , in welke andere land wordt dit geaccepteerd. Volgens mij is het ook in strijd met de rechten van de mens
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken