Spaarrente.nl > Blog > Maximale spaarrente, bij welke bank krijg je die?

Maximale spaarrente, bij welke bank krijg je die?

Door Redactie Spaarrente.nl  | 06 januari 2022  | (1 reactie)

Welke bank de maximale spaarrente biedt, kan in principe steeds veranderen. Elke maand zijn er wel banken die de rente op hun spaarrekeningen en/of deposito’s aanpassen. Maar er zijn wel een aantal banken aan te wijzen die traditioneel hoog in de spaarrente overzichten staan en dus vaak de maximale spaarrente bieden.

Op zoek naar de maximale spaarrente? Vergelijk direct welke bank de meeste spaarrente geeft en zorg dat je geen rente-inkomsten misloopt! Spaarrente vergelijken >>

Max rente op een spaarrekening

Banken die vaak de maximale rente op een spaarrekening bieden zijn: Lloyds Bank, Bigbank, Renault Bank, Nordax Bank, Openbank en Klarna.

Op dit moment biedt BigBank met 0,3 procent de maximale spaarrente voor een vrij opneembare spaarrekening. 

Verschil tussen basis en max spaarrente

In de renteoverzichten op Spaarrente.nl zie je per rekening een basis- en een max rente. Bij de meeste rekeningen zijn deze tarieven gelijk. Er zijn echter banken waarbij de max spaarrente hoger ligt dan de basisrente. Deze banken bieden je een bonusrente als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld een minimaal saldo of dat je geld minimaal een kwartaal of jaar op de rekening moet staan. Voldoe je aan de voorwaarden, dan ontvang je de maximale spaarrente op die spaarrekening. Voldoe je niet aan de gestelde voorwaarden, dan krijg je alleen de basisrente.

Maximale spaarrente op een deposito

Welke bank de maximale rente biedt voor een deposito, verschilt per looptijd. Enkele banken die vaak bovenaan de renteoverzichten voor depositorentes staan, zijn: verschillende buitenlandse banken van het spaarplatform Raisin en de Estse bank Bigbank.

Tip! Maximale spaarrente bij jouw looptijd? Kies in het renteoverzicht op Spaarrente.nl je looptijd en je ziet direct welke bank de maximale rente biedt. Deposito rente vergelijken >>

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over spaarinformatie
Reacties
peter van der Burg 09 september 2015Site is interessant om te lezen en geeft veel info.
Let inderdaad regelmatig op de rentestanden want inmiddels behoort Argenta niet meer tot die banken met de hoogste rente.
Let bovendien ook het depostito- garantie-
stelsel.
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken