Spaarrente.nl > Blog > LeasePlan Bank geeft hoogste spaarrente

LeasePlan Bank geeft hoogste spaarrente

Door Redactie Spaarrente.nl  | 21 februari 2013  | Nog geen reacties

LeasePlan Bank  biedt vanaf vandaag de hoogste spaarrente op een vrij opneembare spaarrekening, namelijk 2,22 procent. Dat komt omdat WestlandUtrecht Bank vandaag de spaarrente op haar vrij opneembare spaarrekening verlaagt van 2,25 procent naar 2,15 procent.  Ook SNS Bank, die begin van deze week nog 2,25 procent rente bood, verlaagde deze week haar spaarrente naar 2,15 procent. Vanaf vandaag biedt LeasePlan Bank dus de hoogste spaarrente. 

De rente van LeasePlan Bank

De renteverlaging van WestlandUtrecht Bank volgt slechts twee dagen na de renteverlaging van SNS bank. Weer blijven banken dus niet lang als enige de hoogste rente bieden. Dit patroon is goed terug te zien in de snelle daling van de hoogste spaarrente. Deze daling gaat vele malen sneller dan de daling van de laagste spaarrente. 

Toch bestaat de kans dat LeasePlan Bank langere tijd deze hoogste spaarrente blijft geven. LeasePlan Bank koppelt de spaarrente namelijk direct aan de hoogte van de Euribor (de rente waartegen banken geld van elkaar kunnen lenen). Daalt de Euribor, dan daalt de spaarrente van LeasePlan Bank. Stijgt de Euribor, dan stijgt ook de spaarrente van LeasePlan Bank. De Euribor lijkt op dit moment vrij stabiel rond de 1,12 procent te blijven, waardoor er voor LeasePlan Bank nog geen aanleiding is de spaarrente te verlagen. 

Hoogste rente na LeasePlan Bank

Argenta geeft op dit moment 2,2 procent rente, en schaart zich dus vlak achter de LeasePlan Bank. Argenta biedt consequent een van de hoogste spaarrentes en ook nu neemt de bank weer de tweede positie in. Na Argenta volgen, weer gezamenlijk, WestlandUtrecht Bank en SNS Bank met 2,15 procent rente. Na SNS Bank en WestlandUtrecht Bank volgt een groot aantal banken met 2,1 procent rente.

Meer rentepercentages en een actueel overzicht vindt u in het overzicht Rentetarieven spaarrekening

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over sparen bij leaseplan bank
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken