Spaarrente.nl > Blog > Kosten zakelijke rekening

Kosten zakelijke rekening

Door Redactie Spaarrente.nl  | 06 januari 2022  | (1 reactie)

Als ondernemer gebruik je zakelijke rekening op een andere manier dan je privé bankrekening. Daarom bieden banken speciale zakelijke bankrekeningen aan met opties die je op een privérekening niet hebt. Zo kun je de rekening bijvoorbeeld koppelen aan je bedrijfsboekhouding. Vanwege de extra opties betaal je voor een zakelijke bankrekening meer kosten dan voor een privérekening. Wat zijn de kosten voor een zakelijke rekening?

Naast zakelijk betalen ook zakelijk sparen? Zorg dat je geen rente-inkomsten misloopt en kiest voor de hoogste rente! Zakelijk sparen vergelijken >>

Kosten zakelijke rekening vergelijken - Wat kost het?

De kosten hangen vooral af van voor wat voor een soort onderneming je een zakelijke rekening wilt hebben. Als ondernemer met een groot bedrijf stel je andere wensen aan de zakelijke rekening dan zzp’ers met weinig transacties.

Voor elke zakelijke rekening betaal je maandelijks kosten voor het gebruik van de zakelijke bankrekening. De kosten voor een zakelijke rekening inclusief pinpas en internetbankieren variëren per bank. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van de tarieven (gemeten op 06-01-2022):

Bank  Maandelijks tarief 
ABN AMRO  (Slim voor ondernemerspakket) 9,90 euro
Bunq Zakelijk (EasyMoney) 10,99 euro
ING Bank (Ondernemerspakket) 9,90 euro
Knab Zakelijk (voor zpp'ers) 6,00 euro
Rabobank (Zakelijke rekening + internetbankieren) 9,95 euro
SNS Bank (Zakenrekening) 9,50 euro
Triodos Bank (Internet Zaken Rekening) 12,50 euro


 
 
 


  


Tip!
Een zakelijke rekening is niet wettelijk verplicht. Twijfel je of je wel een zakelijke bankrekening wilt? Lees dan ook het artikel ‘Waarom zakelijke rekening?’. 

Kosten zakelijke bankrekening per transactie

Naast de maandelijkse kosten en de eventuele kosten voor aanvullingen op het pakket, betaal je kosten per transactie. Deze kosten verschillen per soort transactie. Voor pinbetalingen betaal je een ander tarief dan een binnenlandse overboeking, en voor contant geld en transacties met het buitenland gelden weer andere tarieven. Zorg dus dat je de tarieven voor de transacties die je vaak verwacht te maken, ook even vergelijk bij de verschillende banken.

Meestal rekent de bank deze tarieven eens per maand aan je door, dus de kosten liggen in drukke maanden hoger dan in de rustige maanden.

Kosten zakelijke spaarrekening

Een zakelijke spaarrekening kost geen geld. Wel liggen de rentetarieven vaak lager dan op een spaarrekening voor particulieren, zeker als je kiest voor een vrij opneembare spaarrekening. De deposito’s zijn soms gewoon dezelfde producten als de deposito’s voor particulieren, maar soms bieden banken speciale zakelijke deposito’s aan. In het artikel ‘Bedrijfssparen’ lees je alles over de mogelijkheden van een zakelijke spaarrening. 

Tip! Heb je geld over in je bedrijf dat je een tijdje niet nodig hebt? Zet het dan op een zakelijk deposito. Dit levert je een hogere rente op dan sparen op een zakelijke spaarrekening. Kijk direct welke bank je de hoogste rente voor een zakelijk deposito biedt.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over zakelijke bank
Reacties
wineke 02 maart 2020de KNAB rekent vanaf 01/03/2020
9,- euro voor een zakelijke bankrekening
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken