Spaarrente.nl > Blog > kosten studie

kosten studie

Wat kost studeren in Nederland? Als student maak je kosten voor studeren zelf, zoals collegegeld en studieboeken. Maar wat kost een studie eigenlijk? Daarnaast kost het studentenleven en op kamers wonen ook veel geld. Alles over de kosten studie lees je op deze pagina.

Kosten van studie kind

Dinsdag 5 januari 2021 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Als je kind gaat studeren, draag je daar als ouder misschien een deel aan bij. Wellicht spaar je zelfs al langere tijd voor de studiekosten van je kind. Toch weten ouders vaak niet precies wat voor kosten zij kunnen verwachten. Hoeveel kosten studerende kinderen eigenlijk, en hoeveel verwacht de overheid dat je daar als ouder aan meebetaalt?

Lees meer over de studiekosten van je kind

Op kamers gaan en de kosten

Donderdag 6 januari 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Ben je van plan om op kamers te gaan wonen? Tijdens je zoektocht naar een geschikte kamer merk je dan al snel dat je flink moet betalen voor een mooie kamer, zeker als deze op een centrale locatie ligt. Maar met alleen de huur ben je er natuurlijk nog niet. Bij op kamers gaan komen nog veel meer kosten kijken.

Lees meer over de kosten van op kamers gaan

Studentenrekening en de voorwaarden

Dinsdag 8 januari 2019 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Als slimme student profiteer je van zo veel mogelijk studentenkortingen en studentenpakketten. Dit scheelt veel geld en vaak zijn deze producten goed afgestemd op jou als student. Dit geldt ook voor de bank. Verschillende banken bieden een studentenpakket aan met onder meer een bankrekening en spaarrekening. Wat houden deze pakketten in wat is de beste studentenrekening?

Lees meer over de studentenrekening

8 bespaartips voor studenten

Maandag 29 juni 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Als student heb je het financieel meestal niet erg breed. De collegegelden en huren van studentenkamers worden alleen maar hoger. En de studiefinanciering is ook al niet bepaald een vetpot. Met de 8 handige bespaartips in dit artikel helpen we je om als student geld te besparen.

Lees meer bespaartips voor studenten

Studenten en geld: hoe regel je het slim?

Dinsdag 3 september 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Studeren kost veel geld, maar een groot deel van de studenten weet niet goed hoeveel zij maandelijks te besteden hebben en hoeveel geld er binnenkomt. Daarom doe je er als student goed aan om een overzicht te maken van je uitgaven en inkomsten. Zo voorkom je dat je regelmatig blut bent of meer leent dan nodig. In dit artikel lees je welke kostenposten je als student hebt en hoe je slim met geld om kunt gaan.

Lees meer over studenten en geld

Studenten spaarrekening en sparen als student

Vrijdag 22 mei 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Ben je als student op zoek naar een spaarrekening, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een speciale studentenspaarrekening openen bij de bank waar je ook je betaalrekening hebt. Of je kiest voor een reguliere spaarrekening bij één van de vele andere banken

Lees meer over de studenten spaarrekening


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,50%Yapi Kredi Bank1,35%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken