Spaarrente.nl > Blog > kosten huishouden

kosten huishouden

De kosten van een huishouding beslaan elke maand een flink deel van het inkomen. Wat kost een huishouding en aan welke kosten moet je denken? Op deze pagina van het Spaarrente.nl blog vind je informatie over de kosten van een huishouden en je vind tips om de kosten van de huishouding in de hand te houden.

Maandelijkse kosten boodschappen

Maandag 4 januari 2021 | Door Redactie Spaarrente.nl | (57 reacties)

De maandelijkse kosten voor boodschappen nemen elke maand een flinke hap uit je inkomen. En boodschappen zijn nog duurder vanwege het verhoogde btw tarief van 6 naar 9 procent. Maar de meeste consumenten weten niet precies hoeveel geld zij maandelijks uitgeven en welke bedragen ‘normaal’ zijn. Maar hoeveel kosten je maandelijkse boodschappen eigenlijk gemiddeld?

Lees meer over de kosten van boodschappen

Gemiddelde energiekosten van een gezin

Dinsdag 7 januari 2020 | Door Redactie Spaarrente.nl | (6 reacties)

Onvermijdelijk betaal je maandelijks een flink bedrag aan de energierekening. Als je pech hebt, ploft er bovendien aan het einde van het jaar een jaarrekening op de mat waarin staat dat je nog eens extra bij moet betalen. Of je hebt geluk en je krijgt juist een mooi bedrag terug. Hoeveel betaalt een gemiddeld huishouden aan energiekosten?

Lees meer over de gemiddelde energiekosten van een gezin


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,50%Yapi Kredi Bank1,35%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken