Spaarrente.nl > Blog > kindsparen

kindsparen

Er zijn verschillende manieren om te sparen voor jongeren en kinderen. Via speciale rekeningen kunnen zij zelf leren omgaan met geld. Maar wat zijn de mogelijkheden, wat komt er bij kijken, hoe regel je dit? Hoe en hoeveel zou je moeten sparen? Hier vind je duidelijke informatie en tips over kindsparen.

Hoeveel sparen voor je kind?

Dinsdag 9 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Veel ouders sparen voor hun kind, bijvoorbeeld om straks een steentje bij te dragen aan de studiekosten, het rijbewijs, de uitzet of om simpelweg een mooi bedrag bij elkaar te hebben als het kind 18 jaar wordt. Maar hoeveel moet je eigenlijk sparen voor je kind?

Lees meer over hoeveel te sparen voor je kind

Spaarrekening openen voor petekind

Dinsdag 9 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Sparen voor je petekind werkt bijna hetzelfde als sparen voor je eigen kinderen. Het enige verschil is dat je toestemming van de ouders nodig hebt om een spaarrekening op naam van je petekind te openen. Maar je kunt natuurlijk ook op je eigen naam sparen voor je petekind.

Lees meer over een spaarrekening openen voor je petekind

Jongerenspaarrekening: Hoeveel keuze heb je?

Maandag 7 januari 2019 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Wil je als jongere een spaarrekening openen, om bijvoorbeeld de inkomsten van je bijbaantje op te storten? Of wil je als ouder een spaarrekening openen voor je zoon of dochter? Banken bieden verschillende mogelijkheden. Je kunt bij de grote banken een speciale jongerenspaarrekening openen. En als ouder kun je ook een reguliere spaarrekening openen op naam van je kind. In dit artikel lees je welke mogelijkheden je hebt.

Lees meer over de jongerenspaarrekening


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken