Spaarrente.nl > Blog > Kinderrekening

Kinderrekening

Met een jeugdrekening kun je je kinderen zelf laten sparen zodat ze leren hoe ze met geld moeten omgaan. Kinderrekeningen kun je openen voor kinderen van alle leeftijden. Als ouder kun je zelf beslissen wat voor jeugdrekening je wilt en welke mogelijkheden daarbij horen. Kijk en vergelijk een kinderrekening op Spaarrente.nl.

Sparen voor je kind levert nauwelijks meer wat op

Donderdag 11 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

In navolging van de extreem lage spaarrentes voor spaarrekeningen, zijn nu ook de jeugdspaarrekeningen aan de beurt. Uit onderzoek van de vergelijkingssite Spaarrente.nl blijkt dat de gemiddelde rente op een vrij opneembare kinderspaarrekening het afgelopen jaar is gedaald van 0,49 naar 0,28 procent. “We zien dat vooral bij de grootbanken de rentes voor kinderspaarrekening erg laag zijn geworden. Bij ABN AMRO en Rabobank gelden al rentes van 0,05 en 0,10 procent voor sommige kinderspaarrekeningen”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over de dalende kinderspaarrentes

Kind krijgt fors meer spaarrente dan ouders

Dinsdag 28 januari 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Kinderen ontvangen op dit moment een hogere spaarrente dan hun ouders als zij bij dezelfde bank sparen. Vrijwel alle banken die jeugdspaarrekeningen aanbieden, geven hierop een hogere rente dan op hun reguliere spaarrekeningen. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “De spaarrentes dalen al jaren. Voor kinderen blijft de schade echter beperkt”, zegt Eefje van Haaften van Spaarrente.nl.

Lees meer over de spaarrente op kinderrekeningen


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,50%Yapi Kredi Bank1,35%Nationale Nederlanden1,00%NIBC Direct1,00%Aegon1,00% Alle spaarbanken vergelijken