Spaarrente.nl > Blog > Hoogste spaarrente daalt nog verder

Hoogste spaarrente daalt nog verder

Door Redactie Spaarrente.nl  | 31 maart 2015  | (4 reacties)

Spaarders kunnen vanaf morgen nog maximaal 1,55 procent rente krijgen op hun spaarrekening. LeasePlan Bank, die met 1,6 procent de hoogste rente bood voor een vrij opneembare spaarrekening, verlaagt per 1 april de rente naar 1,5 procent. Vanaf dan biedt Knab weer de hoogste spaarrente met 1,55 procent. Overigens zal deze bank per 7 april de rente ook weer verlagen naar 1,45 procent. “De renteverlaging is een opvallende zet, omdat LeasePlan Bank al sinds juli 2014 de rente op 1,6 procent wist te houden”, zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Ook Leaseplan Bank heeft in de aanhoudende stroom van dalende spaarrentes deze hoogste rente dus niet weten vast te houden.”

Renteverlagingen nu ook bij topaanbieders

De afgelopen maanden waren aan de top van de spaarrenteoverzichten al meer verlagingen te zien. In januari doken Knab en MoneYou al onder de 1,6 procent, gevolgd door Argenta en Nationale Nederlanden in februari. Hierdoor bleef LeasePLan Bank op eenzame hoogte staan met haar internetspaarrekening.

Waarom LeasePlan Bank hogere rentes kan bieden

Dat LeasePlan Bank de hoge rente kon handhaven, komt mede door de manier waarop de bank het spaargeld gebruikt, legt Bulthuis uit. “LeasePlan Bank gebruikt het spaargeld om te investeren in de vloot leaseauto’s van moederbedrijf LeasePlan Corporation. Hierdoor kan de bank relatief gemakkelijk geld verdienen aan het aangetrokken spaargeld”, zegt Bulthuis. Voor de andere banken ligt dit anders. Zij kunnen het geld uitzetten op de kapitaalmarkten, maar ook daar liggen de rentes erg laag. De banken verdienen dus nauwelijks iets aan het spaargeld. Hierdoor kunnen ze er geen hoge rentes over vergoeden.”

Blijf niet slapen!

Bulthuis verwacht dat de spaarrentes de komende maanden alleen maar verder zullen dalen. “Blijf dus niet slapen en afwachten tot het rendement op je spaargeld nog verder daalt, maar kom in actie”, raadt Bulthuis aan. Dit kan bijvoorbeeld door (een deel van) je spaargeld dat je niet direct nodig hebt te storten op een kortlopend deposito. Vanaf 1 april bieden Knab en NIBC Direct de hoogste depositorente op een 1-jaars deposito met 1,7 procent. De hoogste rente voor een 2-jaars deposito krijg je bij AT Bank met 1,9 procent. “Het voordeel hiervan is dat de rente vaststaat gedurende de looptijd, waardoor je geen last hebt van een dalende spaarrente. Een deposito is nu dus een goede beschermer tegen de dalende spaarrentes”, aldus Bulthuis.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over rentewijzigingen
Reacties
H de Vries 09 april 2015Schandalig dat wij bijna geen rente krijgen terwijl de direktie zichzelf verrijkt met geld wat gegenereerd is door belegging van spaargeld van de klanten van de ING.
Denk eraan om onze rekeningen om te zetten naar Triodos bank
Ada van der Giessen 14 april 2015ING altijd al heel slecht in rentes geweest. Ik zit bij de ASN, die andere ideële bank, en geeft nog mooie rente ook.
Van de Pol 25 april 2015Gisteren ontving ik bericht van ING, verlaging rente naar 0,9 %. Ik heb vandaag al mijn spaargeld van de ING overgeboekt naar een hogere bankrekening. Zou iedereen moeten doen,
Hans 25 april 2015@Van de Pol. Heb ik in het verleden ook gedaan, maar die rentes dalen ook net zo hard mee.
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken