Spaarrente.nl > Blog > Hoeveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander?

Hoeveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander?

Door Redactie Spaarrente.nl  | 22 november 2017  | Nog geen reacties

Het gemiddeld spaargeld per Nederlander is ongeveer 25.000 euro. Kijk je naar het gemiddeld spaargeld per huishouden dan kom je op ongeveer 45.000 euro. Dit lijkt veel, maar is dat ook zo? En hebben Nederlanders altijd zoveel geld gespaard?

Haal het maximale uit je spaargeld! Kies de rekening met de hoogste rente en loop niet langer rente-inkomsten mis! Spaarrente vergelijken >> 

Ontwikkeling gemiddeld spaargeld Nederlander

Met de huidige lage spaarrentes lijk je haast wel gek als je veel geld spaart. Je krijgt er immers nauwelijks nog wat voor terug. Toch blijken Nederlanders dus nog steeds trouwe spaarders. Sinds 2014 zien we wel dat het gemiddelde spaargeld niet meer echt groeit. Het blijft redelijk stabiel. Nederlanders houden het huidige spaargeld dus op peil, maar leggen niet veel nieuw spaargeld meer in op de spaarrekening. Waarschijnlijk heeft de lage rente hier een toch wel enig effect op het spaargedrag.

content image

Heeft iedere Nederlander zoveel spaargeld?

Gemiddeld 25.000 euro spaargeld per Nederlander of 45.000 euro per huishouden klinkt als een hoog bedrag. Maar lang niet iedereen heeft zoveel spaargeld. Het vermogen in Nederland is namelijk heel scheef verdeeld. Een kwart van alle huishoudens heeft minder dan 2.200 euro op de spaarrekening staan. Verder weten we ook dat 20 procent van alle Nederlanders zelfs helemaal geen spaargeld heeft. Er is slechts een klein deel van alle huishoudens die zoveel spaargeld heeft, dat ze het gemiddelde fors omhoog halen.

content image

Gemiddeld spaargeld Nederlander naar situatie en leeftijd

Als je wilt weten hoeveel spaargeld gemiddeld is voor iemand zoals jij zou je kunnen kijken naar hoeveel spaargeld mensen met dezelfde gezinssamenstelling en dezelfde leeftijd als jij hebben. In de onderstaande grafieken zie je het gemiddeld spaargeld naar gezinssamenstelling en per leeftijdsgroep.

content image

content image

Maar zoals je vader of moeder vroeger al zei: als iedereen in sloot springt, doe jij dat dan ook? Wat de gemiddelde Nederlander doet hoeft niet per se voor jou de beste keuze te zijn. Lees het artikel ‘Hoeveel spaargeld heb je nodig?’ om een nauwkeuriger beeld te krijgen van hoeveel spaargeld voor jou voldoende is.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over spaargeld nederland
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank2,00%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken