Spaarrente.nl > Blog > Gouden spaarrente 2016 naar Nationale Nederlanden

Gouden spaarrente 2016 naar Nationale Nederlanden

Door Redactie Spaarrente.nl  | 07 december 2016  | (6 reacties)

Vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt vandaag de Gouden Spaarrente 2016 uit aan Nationale Nederlanden voor haar internetspaarrekening. Spaarrente.nl overhandigt de prijs voor het vijfde jaar op rij aan de vrij opneembare spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid.

Waarom Nationale Nederlanden?

De Gouden Spaarrente 2016 gaat naar de internetspaarrekening van Nationale Nederlanden, omdat deze rekening het hele jaar in de top 3 van hoogste spaarrentes stond. De internetspaarrekening van Nationale Nederlanden bood 8 maanden lang zelfs de hoogste spaarrente.

Daarbij voerde Nationale Nederlanden het meest stabiele rentebeleid van alle spaarrekeningen die in de top 3 voorkwamen in 2016. Begin dit jaar was de rente op deze rekening 1,10%. Vanaf 9 december is dit nog 0,6%. Een daling van 0,5 procentpunt. Ter vergelijking de rentes van Knab en Argenta die ook met hun spaarrekening bijna elke maand in de top 3 stonden, daalden met respectievelijk 0,55 en 0,6 procentpunt.

Nieuw! Gouden jeugdspaarrente

Ter ere van het 5-jarig bestaan van de Gouden Spaarrente, reikt Spaarrente.nl dit jaar ook de Gouden jeugdspaarrente uit. Deze prijs gaat naar de ASN Jeugdsparen rekening van ASN Bank. Deze rekening bood het hele jaar de hoogste rente en is gedurende het hele jaar met slechts 0,2 procentpunt gedaald. Dit terwijl de rentes op jeugdspaarrekening van januari tot en met december 2016 gemiddeld met 0,4 procentpunt zijn gedaald.

Hoe werkt de Gouden Spaarrente?

Spaarrente.nl houdt gedurende het hele jaar de spaarrentes van alle spaarrekeningen bij en berekent op basis hiervan maandelijks de rentestabiliteit en positie. Zo ontstaat een duidelijk beeld van de spaarrekeningen die goed scoren op het gebied van rente en welke minder. De spaarrekening die het vaakst in de top 3 staat en hierbij een stabiel rentebeleid hanteert, wint de Gouden Spaarrente.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over beste online spaarrekening
Reacties
Saskia Brouwer 28 december 2016Leuk dat Knab met 0,7% bovenaan staat, maar wat er niet bij staat, is dat een spaarder óók een betaalrekening bij deze dochteronderneming van Aegon moet nemen. Een pakket waarvoor 5 euro per maand moet worden betaald, dat is dus 60 euro per jaar. Dan moet er al sprake zijn van een fors spaarsaldo wil die 0,7% tot winst leiden. In mijn ogen is dit pure misleiding van de consument.
Redactie Spaarrente.nl 29 december 2016Beste Saskia,
Knab staat inderdaad bovenaan, omdat het overzicht standaard gesorteerd staat op ''rente''. Wanneer je boven het overzicht kiest voor ''geen beperkende voorwaarden'' ipv ''rente'', dan krijg je alle rekeningen te zien waar beperkingen, zoals een verplichte betaalrekening, minimaal saldo e.d. niet op van toepassing zijn.
Jan 07 januari 2017Terecht dat u de Gouden Spaarrente Award 2016 aan Nationale Nederlanden uitreikt.
Leaseplan Bank vind ik overigens ook een prima bank om bij te sparen.
A.P.M. van den Goorbergh 30 januari 2017Naar mijn mening moet Knab Bank helemaal onderaan staan bij Triodos Bank. Het pakket kost 60 euro per jaar. Als je bij deze bank 10000 euro plaatst ontvang je aan rente 10 euro de rest gaat op aan pakketkosten. Op dit moment ontvang je 0,70% bij Knab. Saskia Brouwer heeft idd gelijk.
R.C. Schot 13 februari 2017Klopt helemaal niks van dat verhaal van NN.
c.a. een jaar geleden ingestapt omdat ze de hoogste rente aanboden en nu staan ze al onder het gemiddelde, dit is dus pure misleiding, eerst een hoop klanten trekken en dan de rente laten zakken, nou ik ben me rekening al aan het leeghalen, voor zulke praktijken moeten ze niet bij mij zijn.
Redactie Spaarrente.nl 14 februari 2017Bedankt voor je reactie. Echter klopt het niet dat NN nu met haar rente onder het gemiddelde staat. NN biedt inderdaad niet langer de hoogste rente, maar nog steeds 0,5 procent, terwijl de gemiddelde rente op een spaarrekening 0,4 procent is.
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken