Spaarrente.nl > Blog > Gouden spaarrente 2014 gaat naar Knab

Gouden spaarrente 2014 gaat naar Knab

Door Redactie Spaarrente.nl  | 09 december 2014  | (11 reacties)

De vergelijkingssite Spaarrente.nl reikt vandaag de Gouden spaarrente 2014 uit aan Knab voor haar spaarrekening, Flexibel Sparen. Spaarrente.nl reikt deze prijs elk jaar uit aan de spaarrekening met het beste rendement en een stabiel rentebeleid. Dit jaar gaat de prijs naar Knab, omdat deze bank met haar Flexibel Sparen rekening het hele jaar in de top 3 heeft gestaan en zelfs 10 maanden op een (soms gedeelde) eerste plaats. Op dit moment biedt Knab, samen met Argenta, ook weer de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening met 1,65 procent.

Waarom Knab?

“Knab verdient de Gouden spaarrente 2014 niet alleen omdat de bank consequent een hoge rente heeft geboden, maar ook omdat het rentebeleid van de bank zeer stabiel is”, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe. 

Stabiel rentebeleid

Het regende het afgelopen jaar renteverlagingen. De gemiddelde rente voor een vrij opneembare spaarrekening daalde hierdoor van 1,47 in januari naar 1,25 procent begin december. Knab heeft echter maar twee keer de rente op de Flexibel sparen rekening verlaagd. In maart verlaagde Knab de rente van 1,8 naar 1,75 procent. Dit tarief wist de bank vervolgens ruim zeven maanden lang gelijk te houden, ondanks de forse renteverlagingen van andere banken. In oktober verlaagde de bank de rente naar 1,65 procent. Hiermee biedt Knab echter nog steeds de hoogste rente voor vrij opneembaar sparen.

De verwachting van Knab is dat zij dit rentebeleid ook in 2015 kan voortzetten. “Het voeren van een stabiel prijsbeleid is ons streven”, zegt medeoprichter Marcel Kalse van Knab. Gezien de ontwikkelingen op de rente- en kapitaalmarkt, waar de rentes nog steeds dalen, verwacht Kalse echter wel dat ook bij Knab het komende jaar de rente eerder nog wat zal dalen dan stijgen.

Knab toegankelijker voor spaarder

Naast het voeren van een stabiel rentebeleid, heeft Knab de afgelopen jaren goede stappen gezet om toegankelijker te worden voor spaarders. Bij de introductie in 2012 kon je alleen nog sparen bij de bank als je ook een betaalrekening van 15 euro per maand aanschafte. Dit drukte natuurlijk fors op het rendement. Knab heeft in oktober 2013 dit beleid aangepast en drie pakketten geïntroduceerd. Met het gratis pakket, Knab Basis, kun je tot 50.000 euro sparen op de Flexibel Sparen rekening.

Hoe werkt de Gouden spaarrente?

Spaarrente.nl houdt gedurende het hele jaar de spaarrentes van alle spaarrekeningen bij en berekent op basis hiervan maandelijks de rentestabiliteit en positie. Zo ontstaat een duidelijk beeld van de spaarrekeningen die goed scoren op het gebied van rente en welke niet.

De spaarrekening die het vaakst in de top 3 staat en hierbij een stabiel rentebeleid hanteert, wint de Gouden spaarrente. “Een stabiel rentebeleid vinden wij namelijk nog belangrijker dan wanneer een bank alleen een paar maanden een hoge (actie)rente biedt en daarna weer net zo hard daalt met haar tarieven. Je hebt als consument namelijk pas echt wat aan een goede rente als deze ook constant is”, legt Bulthuis uit.

Tweede en derde plaats

Argenta en Nationale Nederlanden eindigde dit jaar respectievelijk op de tweede en derde plaats met hun internetspaarrekeningen. Beide banken stonden het hele jaar in de top 3 van hoogste rente met hun vrij opneembare spaarrekeningen. Hierbij bood Argenta 7 keer de hoogste rente (al dan niet samen met een andere bank) en Nationale Nederlanden 5 keer.

Spaarrenteontwikkeling 2014

Ook in 2014 bleven de spaarrentes dalen. Het jaar begon met een gemiddelde spaarrente van 1,47 procent. Hier is aan het begin van december nog maar 1,25 procent van over. De grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank bieden gemiddeld zelfs nog maar een rente van iets meer dan 1 procent. “Je behaalt bij banken als Knab op dit moment dus een rente die bijna 0,65 procent hoger is dan bij de grotere banken. Zeker nu de spaarrentes zo laag zijn, is het dus echt nog de moeite waard om te shoppen en op zoek te gaan naar die hoge, stabiele spaarrente”, adviseert Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over beste online spaarrekening
Reacties
sibbel 09 december 2014KNAB is een trendsetter. Kwam als eerste met een financieel dashboard....nu zie je banken volgen. Kwam als eerste met e-mail terugmelding op overboekingen....de rest volgt. Komt als eerste met facebook overboekingen en raad eens wat de banken gaan doen?
PTB 02 januari 2015Ik vind Knab nog steeds de minst flexibele, met een maximum spaarbedrag op de gratis rekening. Bovendien is overboeken bewerkelijker dan bij andere spaarbanken, je moet eerst overboeken naar je Knab betaalrekening die wil ik helemaal niet en daarna naar je Knab spaarrekening.
hans 06 januari 2015Onzin PTB. Dat moet bij de Rabobank ook op die manier
prins 12 januari 2015Als je alleen wil sparen kan je beter naar NN of LeasePlan, dan heb je geen dure betaalrekening nodig die de rente opbrengst behoorlijk drukt.
Ko Van Belzen 25 januari 2015Nou Amanda Bulthuis de rente van de knabbank gaat ingaande 30Januari voor de particuliere spaarders verlagen van 1,65 naar 1,55% de zakelijke spaarders blijven op het zelfde rentepercentage
Hoezo goede bank?????
Redactie Spaarrente 26 januari 2015@Ko van Belzen, bedankt voor uw reactie. Het klopt inderdaad dat Knab de rente per 30 januari verlaagd. Hiermee is nog niet gezegd dat de bank een instabiel rentebeleid voert. We verwachten dat de komende tijd meer banken deze lijn zullen volgen, waardoor Knab alsnog in de hogere regionen van de spaarrenteoverzichten blijft.
J. bosma 29 januari 2015Ik heb net geprobeerd om een spaarrekening te openen bij deze award winnaar, maar je moet nu verplicht een betaalrekening van 5 euro per maand nemen. De basisrekening is verdwenen. Hoezo betrouwbaar en hoezo verdienen ze deze award?
Redactie Spaarrente 29 januari 2015@J. Bosma, het is inderdaad jammer dat Knab het gratis pakket heeft laten vervallen. Je kunt echter nog wel gratis bij hen sparen, maar dan moet je goed opletten. Het betaalpakket van 5 euro per maand bieden ze de eerste drie maanden gratis aan. Als je na die drie maanden aangeeft dat je alleen interesse hebt in sparen, krijg je alsnog het gratis pakket. Maar in eerste instantie ben je dus verplicht het 5 euro pakket aan te schaffen.
Boer 04 februari 2015We zijn 35 jaar klant geweest bij een z.g. grootbank en nu overgestapt naar Knab. Dat doe je niet zomaar. Eindelijk een vernieuwende bank met durf, en meedenkend met de klant. prachtige financiële overzichten en alerts op het juiste moment. Dat is wat anders dan we van de grootbanken gewend waren. Mensen dom houden en financieel risicovolle producten aansmeren. Wat zij presteren moet een eye-opener zijn voor de concurrentie. De grootbanken blijven maar vasthouden aan oude waarden. Bonussen, grote luxe kantoorgebouwen en miljoenen sponsoring zijn niet meer van deze tijd en kosten veel te veel geld. Nu maar hopen dat men bij Knab het hoofd koel houdt en met beide benen op de grond blijft staan. De communicatieproblemen nog oplossen en wij zijn helemaal blij.
Th. van Zanten 18 februari 2015Kunt u mij gegevens sturen over bank Knab
Redactie Spaarrente 24 februari 2015@Th. Van Zanten, om welke gegevens gaat het precies? De meeste gegevens kun je vinden op de website van Knab. www.knab.nl
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken