Spaarrente.nl > Blog > gezamenlijke huishouding

gezamenlijke huishouding

Wat is een gezamenlijke huishouding? Een gezamenlijk huishouden bestaat uit samenwonenden die voor elkaar zorgen, al dan niet gehuwd. Er gelden bepaalde regels voor een gezamenlijke huishouding bij de Belastingdienst. Op deze pagina lees je alles over samenwonen of trouwen en de financiën regelen.

Voordelen fiscaal partnerschap en de nadelen

Vrijdag 10 oktober 2014 | Door Redactie Spaarrente.nl | (10 reacties)

Trouw je of ga je een geregistreerd partnerschap aan, dan ben je automatisch fiscaal partners. Maar dat geldt niet als je samenwoont zonder dat je trouwt. Met een samenlevingscontract zorg je ervoor dat jullie alsnog fiscaal partners worden. Veel stellen twijfelen over deze stap, omdat zij niet goed weten of dit voordelig uitpakt. Welke voordelen en nadelen levert fiscaal partnerschap op?

Lees meer over fiscaal partnerschap

Wie is mijn toeslagpartner?

Dinsdag 8 oktober 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (6 reacties)

Ga je samenwonen met je partner, een vriend of vriendin, broer of zus, of met iemand anders? Dan vraag je je misschien af of de Belastingdienst jullie als toeslagpartners ziet. Als je een toeslagpartner hebt, heeft dit invloed op de hoogte van je huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of het kindgebonden budget. Wie is bij samenwonen toeslagpartner en wie niet?

Lees meer over wie je toeslagpartner is

Pensioen en samenwonen slim regelen

Woensdag 25 september 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Samenwonen met je partner is een mooie stap in de relatie, net als trouwen. Helaas moet je af en toe even van de roze wolk afstappen om het samenwonen financieel goed te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het pensioen. Want samenwonen heeft gevolgen voor je pensioenopbouw.

Lees meer over samenwonen en pensioen

Kosten bruiloft - Wat kost een bruiloft?

Dinsdag 27 december 2022 | Door Amanda Bulthuis | (1 reactie)

Wat kost een gemiddelde bruiloft? De financiële kant van een bruiloft is niet erg romantisch, maar een goede begroting bespaart je veel zorgen. In dit artikel lees je alles over de kosten van een bruiloft en hoe je voor dit bedrag kunt sparen.

Lees meer over de kosten van een bruiloft

Samenwonen financieel regelen

Vrijdag 9 augustus 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Ga je samenwonen? Dan denk je waarschijnlijk vooral aan het vinden van een geschikte woning of aan de inrichting van het huis. Maar vergeet niet om je financiën samen goed te regelen. Waar moet je opletten en hoe pak je het slim aan?

Lees meer over samenwonen en de financiën


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken