Spaarrente.nl > Blog > Geen acties bij vakantiegeld sparen in 2020

Geen acties bij vakantiegeld sparen in 2020

Door Redactie Spaarrente.nl  | 14 mei 2020  | (1 reactie)

Veel mensen krijgen in mei of juni weer het vakantiegeld op hun rekening. Nu door de Coronacrisis veel mensen niet op zomervakantie gaan, is de spaarrekening een veel gekozen bestedingsdoel voor dit geld. Maar net als vorig jaar, belonen de banken je daarvoor niet met een extra cadeautje, blijkt uit een rondgang van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Vorig jaar moesten we het voor het eerst zonder vakantiegeld spaaracties stellen. Ook in 2020 zijn er dus geen acties. De banken geven hiervoor als reden dat deze acties niet gepast zijn door de lage rentes en de Coronatijd.

Vakantiegeld sparen blijft verstandig

“Heel begrijpelijke argumenten natuurlijk”, stelt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. “En ook zonder cadeautje kan je spaarrekening een goede bestemming zijn voor je vakantiegeld. Het is altijd verstandig om wat geld achter de hand te houden als financiële buffer voor onverwachte uitgaven.”

Tip! Vakantie geld op de spaarrekening? Kies dan wel voor de bank met de beste rente voor je spaarrekening. Zo levert je spaargeld toch nog wat op in deze tijd.

Andere opties met het vakantiegeld

Heb je al voldoende spaargeld, dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere opties om je vakantiegeld te besteden. Zo is extra aflossen op je schulden of hypotheek populair. Je realiseert hiermee een besparing op je maandlasten, die veel mensen in deze tijd goed kunnen gebruiken.

En nu je veel tijd in en rondom je huis doorbrengt, vinden veel mensen iets kopen om die tijd wat aangenamer te maken een goede optie. Denk aan een nieuwe televisie, spelcomputer, buitenkeuken, lounge set of zwembad voor in de tuin.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over sparen tips
Reacties
F.G.L de Vries 26 mei 2020Geachte, geen cadeau voor sparen. Maar van AT bank ontving ik bijgaande informatie informeren wij u over onze speciale Vakantiegeldactie.

Gedurende de maand juni 2 juni 2020 t/m 30 juni 2020 hebben wij een aantrekkelijke actie voor onze klanten! Indien u een éénjaarsdeposito opent, ontvangt u 0,40% rente op uw deposito in plaats van 0,35%. Voor een deposito van twee jaar geldt een tijdelijk tarief van 0,50%. Op deze manier biedt Amsterdam Trade Bank u een mooie bestemming voor uw vakantiegeld aan.

Als u gedurende de actieperiode in ATB Connect een deposito opent met een startdatum in juni 2020, zal de actierente automatisch worden toegepast op uw deposito!

De minimale inleg voor een ATB Internet Deposito is € 5.000,-. Daarnaast gelden al onze rentepercentages voor een saldo tot en met € 500.000,-. Voor hogere bedragen rekenen wij andere tarieven deze zijn telefonisch of per e-mail op te vragen Met vriendelijke groet. F. de Vries
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken