Spaarrente.nl > Blog > eigen vermogen

eigen vermogen

Het eigen vermogen bestaat onder andere uit spaargeld, schulden en beleggingen. Voor dit eigen vermogen gelden belastingregels, zoals de vermogensrendementsheffing. Daarnaast bestaan er grenzen aan het eigen vermogen voor toeslagen. Op deze pagina alles over de eigen vermogen definitie en betekenis.

Zorgtoeslag en vermogen

Donderdag 6 januari 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

De zorgtoeslag is een tegemoetkoming van de overheid voor mensen met een laag inkomen. Deze tegemoetkoming dient als tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Maar behalve naar je inkomen, kijkt de Belastingdienst ook naar je vermogen om te bepalen of je zorgtoeslag krijgt. Hoeveel vermogen mag je hebben om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag?

Lees meer over zorgtoeslag en eigen vermogen

Hoeveel spaargeld mag je hebben voor huurtoeslag?

Donderdag 6 januari 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (8 reacties)

Woon je in een huurwoning en ontvang je huurtoeslag? Let er dan goed op hoeveel je spaart. Als je namelijk teveel spaargeld hebt, heb je geen recht meer op huurtoeslag. 

Lees meer over huurtoeslag en spaargeld

Belastbaar vermogen, wat is dat?

Donderdag 6 januari 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (11 reacties)

Je belastbaar vermogen is het deel van je vermogen waarover je vermogensrendementsheffing betaalt. Je hoeft namelijk nooit over je hele vermogen belasting te betalen. De Belastingdienst stelt elk jaar een heffingsvrije grens vast. Tot dat bedrag is je vermogen of spaargeld niet belastbaar.

Lees meer over je belastbaar vermogen en spaargeld

Eigen vermogen berekenen

Dinsdag 4 januari 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (11 reacties)

Je eigen vermogen bereken is nodig als je de aangifte voor de inkomstenbelasting invult of als je toeslagen wilt aanvragen. Bij de inkomstenbelasting betaal je in box 3 belasting over je vermogen als dit boven de heffingsvrije grens van 50.650 euro uitkomt. Ook bepaalt je eigen vermogen soms je recht op toeslagen. Waaruit bestaat je eigen vermogen precies en hoe bereken je je eigen vermogen?

Lees meer over je eigen vermogen berekenen

WW uitkering en spaargeld

Dinsdag 4 januari 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Raak je je baan kwijt en ontvang je daarom een WW-uitkering? Dan vraag je je misschien af of de hoogte van je spaarsaldo invloed heeft op je WW-uitkering. In dit artikel lees je alles over spaargeld en de WW-uitkering.

Lees meer over WW-uitkering en spaargeld


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,50%Yapi Kredi Bank1,35%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken