Spaarrente.nl > Blog > Dit jaar minder spaaracties voor vakantiegeld

Dit jaar minder spaaracties voor vakantiegeld

Door Redactie Spaarrente.nl  | 19 mei 2016  | (6 reacties)

Elk jaar ontvangen miljoenen Nederlanders in de maand mei het vakantiegeld. Voor banken is het vakantiegeld een uitgelezen mogelijkheid voor het opzetten van een spaaractie. Althans, dat was het altijd. Waar vorig jaar nog vijf banken een spaaractie hadden rondom het vakantiegeld, zijn het er dit jaar nog slechts drie. Alleen ABN Amro, de ING Bank en MoneYou strijden met een speciale actie om het vakantiegeld van de consument, blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Vakantiegeld spaaracties banken

Zowel de ING Bank als MoneYou hebben dit jaar een vakantiegeldactie waarbij ze spaarders een actierente aanbieden. ING Bank beloont nieuwe spaarders met een actierente van 1%. Bestaande spaarders bij ING die 500 euro of meer sparen, ontvangen een verzorgingspakket van Rituals. MoneYou geeft spaarders die minimaal 1.000 euro sparen een extra rente van 0,2% over het gestorte bedrag. Dit bedrag moet dan wel op z’n minst tot 1 september op de spaarrekening blijven staan.

ABN Amro heeft dit jaar het zogenaamde ‘Zomersparen’. Dit houdt in dat ABN AMRO wekelijks 1.000 euro verloot onder spaarders die minimaal 1.000 euro op hun spaarrekening bijschrijven.

Oorzaak minder vakantiegeld spaaracties

Er wordt dit jaar dus weinig gedaan door banken omtrent het vakantiegeld. Dit heeft een aantal redenen. Zo geeft a.s.r. aan dat er voorgaande jaren weinig tot geen interesse bestond in de spaaractie en wil SNS Bank liever het hele jaar concurrerend zijn met hun rentes. 

Daarnaast speelt het zeker mee dat de rente op dit moment historisch laag is. Banken kunnen op dit moment goedkoop geld lenen bij de Europese Centrale Bank en hebben daarom minder behoefte aan spaargeld. De noodzaak om mensen over te halen is er dan ook niet. 

Bank

Actie

Minimale storting

Looptijd

ABN AMRO

Stort minimaal 1.000 euro op je spaarrekening onder vermelding van ‘zomersparen’ en maak elke week kans op € 1000

€ 1000

2 mei t/m 2 juli 2016

ING Bank

Nieuwe spaarders ontvangen een actierente van 1%. Bestaande spaarders ontvangen een leuk cadeau.

 

 

 

€ 500

 

 

 

 

9 mei t/m 10 juli 2016

MoneYou

Stort minimaal 1.000 euro op je spaarrekening en ontvang over het extra gespaarde bedrag 0,2% extra rente

 

 

 

€ 1000

 

 

 

9 mei t/m 17 juni

 

Alternatief voor vakantiegeld

Hoewel sparen bijna geen rendement oplevert en de meeste banken geen vakantiegeld spaaractie hebben, wil dat niet zeggen dat je geen geld meer op je spaarrekening moet zetten. Maar kijk wel eens verder of je ergens anders meer rente kunt krijgen. Er zijn namelijk verschillende internetspaarrekeningen, zoals Nationale Nederlanden of Argenta, waar je zo 0,5% meer rente krijgt over je spaargeld ten opzichte van de grootbanken.

Overige alternatieven voor besteding van het vakantiegeld zijn natuurlijk het aflossen van eventuele schulden, extra aflossen op je hypotheek, sparen voor later als aanvullend pensioen of geld opzij zetten voor je kinderen of kleinkinderen.

Maar spreken alle bovenstaande opties je niet aan? Ga dan gewoon lekker op vakantie van je vakantiegeld. Je hebt er tenslotte een heel jaar hard voor gewerkt.  

 

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over overzicht nederlandse banken
Reacties
joost 26 mei 2016Jullie vergeten de rabobank, die hebben ook een actie dat als je 2 maanden na 2 juli 750 saldogroei hebt op je spaarrekening, je een powerbank of handdoek krijgt.
Anouk 26 mei 2016Rabobank heeft ook een actie, maar je moet goed zoeken. Zelf de medewerkers van de bank zijn hier niet van op de hoogte. Bij 750 euro aan vakantiegeld dat je overmaakt op je spaarrekening krijg je of een powerbank of een hammamdoek. Moet het bedrag voor 1 juli worden bijgeschreven en 2 maanden blijven staan.
Zoeken op rabobank/vakantiegeld

Ik ben 1x bij de bank langs geweest en heb 1x gebeld, maar beide keren wisten de medewerkers van niets. Heb nu het geld overgemaakt en het formulier ingevuld. Hoop het kadootje te ontvangen.
Redactie Spaarrente.nl 26 mei 2016@Joost en Anouk. Bedankt voor de oplettende reacties. Het klopt inderdaad dat Rabobank deze vakantiegeldactie heeft. Dit was niet bij ons bekend toen we dit bericht schreven.
Arlene 30 mei 2016Ik kan deze actie niet vinden op mijn rabobank website, hoe hebben jullie dit gevonden of hoe moet ik dit vermelden?
hans 04 juni 2016De pagina met de ING spaaractie geeft al weken een foutmelding.
Jaap 24 september 2016Voor leuke en mooie acties moet je echt niet bij de grotere banken zijn. Die lopen voorop om geld te verdienen over de klant zijn rug.
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken