Spaarrente.nl > Blog > Deposito’s steeds minder interessant

Deposito’s steeds minder interessant

Door Redactie Spaarrente.nl  | 03 augustus 2015  | (3 reacties)

Spaargeld vastzetten op een deposito is de afgelopen jaren steeds minder interessant geworden. Bij maar liefst acht banken liggen de spaarrentes op deposito’s met een looptijd tot en met 5 jaar lager dan die op een vrij opneembare spaarrekening, blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Spaarrente.nl. Bij ABN AMRO, Allianz en ING moet je zelfs een spaardeposito van 10 jaar afsluiten als je een hogere rente wilt dan op deze reguliere spaarrekening van de bank.

De deposito’s van SNS Bank leveren pas meer op vanaf een looptijd van 9 jaar. Bij ASN Bank, Rabobank en Zwitserleven geven deposito’s vanaf 7 jaar een betere rente op dan de vrij opneembare spaarrekening van de bank.

Waarom lagere rente op een deposito?

Dat banken steeds minder rente over hebben voor spaargeld dat vaststaat op een deposito, heeft twee redenen, volgens Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. Spaarders laten het geld op een spaarrekening meestal langer staan dan op een deposito en banken verdienen op dit moment nog nauwelijks geld aan langlopend spaargeld.

“Het geld dat spaarders op een deposito zetten, nemen ze na afloop van het deposito vaak volledig op of ze verplaatsen het wellicht naar een andere bank voor een betere rente. Het geld dat op een spaarrekening staat nemen spaarders zelden helemaal op. Hierdoor blijft een deel van het spaargeld jarenlang op de rekening staan”, legt Bulthuis uit.

Aan de andere kant zijn spaardeposito’s op dit moment niet zo interessant voor banken. Mede door de lage rentes op de kapitaalmarkt, kunnen banken op dit moment weinig geld verdienen met langlopend spaargeld.

Spaargeld vastzetten kan nog steeds interessant zijn

Toch kan een deposito voor de spaarder nog steeds interessant zijn, volgens Bulthuis. “Zeker nu de spaarrentes maar blijven dalen, heb je met een deposito wel zekerheid over de rente die je de komende jaren ontvangt. Je kunt je spaargeld hiermee dus beschermen tegen verdere spaarrentedalingen.”

Kies hierbij echter wel een looptijd waarvan je zeker weet dat je het geld ook daadwerkelijk kunt missen. Vervolgens kies je bij deze looptijd de hoogste rente. Zo weet je zeker dat je de komende jaren een zo hoog mogelijk rendement hebt.

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over verwachting spaarrente
Reacties
J. van Tellingen 08 augustus 2015De enigste reden dat de spaarrente daalt is dat die bank directeuren en de aandeelhouders van de banken hun eigen zakken zo vol mogelijk proppen en nog even dan kunnen we voor ons eigen geld betalen en jatten deze stropdascriminelen ook dat geld van de burgers af. en daarom wordt het de hoogste tijd dat de huidige banken om vallen wij burgers krijgen het geld wat we op de bank gezet hebben wel weer door het garantiefonds immers als wij een paar duizend op de bank kunnen hebben staan is dat al veel maar de hebberige graaiers krijgen dan in elk geval wat minder. Bovendien het gaat veel beter met de economie dan er gezegd wordt gezien de boetes die wij brussel moeten betalen dus kan de rente ook wel weer omhoog.
A.L. van Bemmel 09 augustus 2015De echte reden lijkt mij de wijze waarop de ECB goedkoop geld leent aan de banken. Door deze lage rente is het niet logisch hogere rente te betalen aan spaarders. Is dit eerlijk???? Het is m.i. een vorm van concurrente en markt beïnvloeden en dat zal heus economische redenen hebben, maar is ook van invloed op de waarde van onze pensioenfondsen en als gevolg daarvan op de uitkeringen en verhoging van de deze uitkeringen. Later zal blijken of deze vorm van ondersteuning meer kwaad dan goed heeft gedaan.
Ad 27 september 2015Dom geklets J. van Tellingen. Als de banken omvallen kun je fluiten naar je geld. Het garantiefonds wordt grotendeels gevoed door de andere banken. Als die omvallen, wie moet dan het geld terugbetalen? Of denk jij dat er ergens een verborgen pot met geld staat..? Trouwens... Aandeelhouders en bandirctueren zijn ook gewoon burgers. Banken zijn geen overheden hè, dus praten over burgers snijdt geen hout..
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken