Spaarrente.nl > Blog > betaalrekening

betaalrekening

In Nederland heeft iedereen een betaalrekening. Maar wat is een betaalrekening precies en met welke voorwaarden krijg je te maken? Denk bijvoorbeeld aan de opnamelimiet, kosten, pinnen in het buitenland en rente. Op deze pagina vind je alles over betaalrekeningen en waar je op moet letten.

Hoeveel kan ik pinnen?

Maandag 30 januari 2023 | Door Redactie Spaarrente.nl | (9 reacties)

Je mag van je bank altijd tot een maximaal bedrag geld opnemen of betalen. In de tabel onderaand dit artikel zie je per bank hoeveel je mag betalen of opnemen in Nederland en het buitenland.

Let op: In bijna alle gevallen gelden de limieten per dag. Alleen bij Rabobank geldt het bedrag dat je maximaal kunt pinnen bij een geldautomaat van de bank zelf per week. Dit geldt ook voor de limiet voor pinbetalingen in Nederland als je klant bent bij de Rabobank. 

Lees meer over hoeveel geld kan ik pinnen

Pinnen in het buitenland

Maandag 9 januari 2017 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Geld pinnen in het buitenland is niet altijd gratis. En wil je pinnen buiten Europa, dan moet je je pinpas eerst activeren via de online omgeving van je bank. In dit artikel lees je alles over de kosten en de mogelijkheden van geld pinnen in het buitenland.

Lees meer over pinnen in het buitenland

Wat is IBAN en wat betekent dit voor mij?

Vrijdag 26 juni 2015 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Sinds augustus 2014 geldt in Europa in plaats van een regulier rekeningnummer alleen nog je IBAN rekeningnummer om overboekingen mee te regelen. Toch blijft het IBAN rekeningnummer voor velen een onduidelijk begrip. Wat is een IBAN code en wat betekent IBAN voor mij en mijn bankzaken?

Lees meer over wat een IBAN-nummer is

Bankzaken en bankrekening na overlijden, wat moet je regelen?

Vrijdag 20 september 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (10 reacties)

Er komt veel op je af als iemand in je naaste omgeving overlijdt. Naast het verdriet moet je soms bepaalde zaken regelen en afhandelen. Een van deze zaken is de bankrekening van de overledene. Hoe regel je de bankzaken na overlijden en wat doe je met een blokkering van de bankrekening na overlijden?

Lees meer over de bankzaken bij overlijden

Sparen op je betaalrekening

Dinsdag 27 december 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

De meeste mensen sparen op een spaarrekening, maar soms kan het handig zijn om te sparen op de betaalrekening. Bijvoorbeeld als je spaart voor een uitgave die er bijna aankomt. Of misschien vind je het gewoon prettig om iets meer saldo te hebben op je betaalrekening dat het bedrag dat je nodig hebt. Op de meeste betaalrekeningen ontvang je echter geen spaarrente. Wat zijn de voor- en nadelen van op de betaalrekening sparen en bij welke banken ontvang je toch rente?

Lees meer over sparen op de betaalrekening

Is mobiel bankieren veilig en wat kun je zelf doen?

Dinsdag 18 juni 2013 | Door Redactie Spaarrente.nl | (1 reactie)

Op elk gewenst moment je saldo checken, geld overmaken waar je ook bent en altijd je bankzaken bij de hand hebben. Mobiel bankieren op je smartphone of tablet met een gratis applicatie (app) is natuurlijk ontzettend handig. Toch vraag je je misschien wel eens af: hoe veilig is mobiel bankieren eigenlijk? Dat is een terechte vraag, want mobiel bankieren is nooit volledig risicovrij. Maar met de goede veiligheidsmaatregelen kun je het risico op hacken en diefstal voor jezelf verkleinen.

Lees meer over de veiligheid van mobiel bankieren

Sparen bij Knab bank: Verplichte betaalrekening snoept aan rendement

Maandag 1 oktober 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (2 reacties)

Sparen bij de nieuwe bank Knab is alleen rendabel voor wie jaarlijks meer dan zevenduizend euro kan sparen, blijkt uit een berekening van Spaarrente.nl. De spaarder moet namelijk verplicht een betaalrekening afsluiten bij Knab waarvoor de kosten maar liefst 180 euro per jaar bedragen. “Met een rente van 2,5 procent op de Flexibel Sparen rekening moet de spaarder maar liefst 7.200 euro per jaar sparen om de kosten van de betaalrekening terug te verdienen”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit. “En dan heb je dus nog niets eens iets verdiend aan je spaargeld.”

Lees meer over sparen bij Knab

Sparen en betalen met dezelfde rekening

Woensdag 16 februari 2011 | Door Amanda Bulthuis | (0 reacties)

Sparen op je betaalrekening? Dat kan met de Friesland Bank spaar &betaal mix rekening die de bank deze week introduceert. Je kunt van deze rekening gewoon pinnen en geld opnemen en ondertussen ontvang je rente over je saldo.

Lees meer over sparen op je betaalrekening


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken