Spaarrente.nl > Blog > Wat is de beste bank van Nederland?

Wat is de beste bank van Nederland?

Door  | 03 december 2014  | (1 reactie)

Wil je gaan sparen of overweeg je een betaalrekening te openen, dan vraag je je misschien af wat nu de beste bank van Nederland is. Welke bank voor jou een goede bank is, hangt echter af van wat je zelf belangrijk vindt in een bank. In dit artikel vind je de beste banken van Nederland op het gebied van:

  • Rente
  • Duurzaamheid
  • Service
  • Betrouwbaarheid
  • Betaalrekening
Sparen bij de beste bank? Vergelijk en vind direct de bank waar je tegen de hoogste rente en beste voorwaarden spaart.
Rentetarieven vergelijken >>

Welke bank is het beste op gebied van rente?

Als je een nieuwe spaarrekening opent, wil je natuurlijk graag tegen de hoogste rente sparen. Welke bank de beste rente biedt, verandert voortdurend. Daarom kun je beter kijken naar welke banken consequent een hoge rente bieden.

In 2016 reikte Spaarrente.nl de Gouden Spaarrente uit aan Nationale Nederlanden, omdat deze bank het hele jaar door een hoge rente bood en daarnaast een goede beoordeling van de klanten kreeg. Eerdere jaren wonnen Knab en Nationale Nederlanden de Gouden Spaarrente.

Tip! Het verschil in rente tussen verschillende banken kan flink verschillen. Het is dus verstandig om de rente op je spaarrekening of deposito goed in de gaten te houden. Vergelijk hier de beste rente voor een spaarrekening of kies de hoogste depositorente.

Wat is de beste bank van Nederland op gebied van duurzaamheid?

Een duurzame bank is een bank die zorg draagt voor haar omgeving. Hoe een bank dit invult, verschilt natuurlijk per bank. De ene bank legt meer nadruk op het milieu, terwijl de andere cultuur of sociale projecten belangrijk vindt. Daarnaast streven duurzame banken naar goede zorg voor het personeel en een eerlijk loonbeleid voor de top.

Maar welke bank is een goede bank als je duurzaam wilt sparen? Volgens de Eerlijke Bankwijzer scoort Triodos Bank het best op duurzaamheid, met ASN Bank op de tweede plek. Daarnaast scoren SNS Bank en Van Lanschot goed. Je kunt voor de duurzaamheid dus het best bij Triodos Bank sparen, maar deze bank biedt de laagste rente.

Beste banken van Nederland op gebied van service

Ook op het gebied van service, zoals de klantenservice en de eenvoud van de bankproducten, scoort de ene bank beter dan de andere. De Consumentenbond deed hier in 2016 onderzoek naar en concludeerde dat Knab de beste service biedt, met ASN Bank en Triodos Bank op de tweede plek en RegioBank op de derde. Vergelijk je de rente in de modules van Spaarrente.nl, dan zie je naast de spaarrente ook de beoordeling die onze bezoekers geven. Zo zie je meteen of een bank een goede waardering krijgt.

Wat is de beste bank van Nederland wat betreft betrouwbaarheid?

De betrouwbaarheid van een bank bestaat uit meerdere elementen. Op alle banken die in Nederland actief zijn is bijvoorbeeld het depositogarantiestelsel van toepassing. Spaarders krijgen dus bij alle banken tot 100.000 euro van het spaargeld terug als een bank failliet gaat. Maar betrouwbaarheid komt ook terug in andere zaken.

Zo beoordelen consumenten een bank met een sterk merk sneller als betrouwbaar. Uit een onderzoek van de Persgroep Advertising uit 2013 blijkt dat consumenten ASN Bank als meest betrouwbare bank beoordelen, gevolgd door Rabobank, Centraal Beheer Achmea, ING en ABN AMRO.

De beste bank van Nederland voor de betaalrekening

Ben je op zoek naar een geschikte betaalrekening, dan spelen ook de kosten een rol. Voor een betaalrekening betaal je namelijk jaarlijks kosten die per bank variëren van 18 tot 180 euro. Niet alleen de kosten verschillen per bank, maar ook de service die de bank voor deze prijs biedt. Zo rekent Knab verreweg de meeste kosten voor de betaalrekening, maar deze bank levert hiervoor de meeste diensten.

ASN Bank biedt de goedkoopste betaalrekening en vergoedt bovendien een rente over het saldo op de betaalrekening, net als Knab en SNS Bank. Maar bij ASN Bank en Knab kun je geen servicekantoor bezoeken en deze banken plaatsen geen eigen pinautomaten. Welke bank de beste betaalrekening biedt, hangt dus af van wat je belangrijk vindt.

In dit overzicht vind je een handige vergelijking van de betaalrekening van elke bank. 

Meer weten over?Lees ook onze andere artikelen over rating banken
Reacties
Ron Nuberg 12 april 2015Een overzicht van directie salarissen en bonussen per bank zou ook erg interessant zijn.
Reageer hierop
Naam
Emailadres (wordt niet gepubliceerd)
Uw bericht  
Code
Akkoordverklaring
Verzenden
Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken