Spaarrente.nl > Blog > Belasting spaargeld

Belasting spaargeld

Belasting over spaargeld wordt ook wel vermogensrendementheffing genoemd. Het is een heffing uit box 3 van de belastingdienst. Alles wat je wilt weten over spaargeld en belasting lees je op het blog van Spaarrente.nl, zoals de hoogte van het heffingsvrije vermogen of het percentage belasting dat geheven wordt.

Spaarder levert nog steeds fors in bij nieuw plan vermogensbelasting

Vrijdag 5 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (44 reacties)

Spaarders die meer dan 25.000 euro op hun spaarrekening hebben, leveren met de nieuwe belastingplannen alsnog fors in. Dit blijkt uit een berekening van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. VVD en PvdA hebben een akkoord bereikt over de herziening van de vermogensrendementsheffing. Hierin wordt pas bij een vermogen van 25.000 euro ...

Treuzelend kabinet kost spaarder 20 procent rendement

Vrijdag 5 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (10 reacties)

De afwachtende houding van het kabinet bij het hervormen van de vermogensrendementsheffing kost de spaarder tot bijna 20 procent van het rendement over zijn spaargeld. Dit blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite Spaarrente.nl. “Het fictieve rendement van 4 procent dat de Belastingdienst hanteert, is veel hoger dan de rente die je nog krijgt op je spaargeld. En hoe langer het kabinet wacht om hier iets aan te doen, hoe meer geld het de spaarder kost”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Lees meer over waarom de hoge belasting je geld kost

Belastingaangifte spaargeld, hoe werkt dat?

Maandag 11 januari 2021 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Heb je meer spaargeld dan 50.000 euro? Dan moet je dit opgeven aan de Belastingdienst. Bij je jaarlijkse belastingaangifte geef je aan hoeveel je vermogen (inclusief je spaargeld) is. 

Lees meer over de belastingaangifte van spaargeld


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,50%J&T Banka (via Raisin)1,40%Yapi Kredi Bank1,35%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90% Alle spaarbanken vergelijken