Spaarrente.nl > Blog > belasting inkomen

belasting inkomen

Over je inkomen betaal je belasting. Inkomen volgens de Belastingdienst is ruim gedefinieerd. Hier vind je heldere informatie over wanneer je belasting over je inkomen betaalt, hoeveel belasting je moet betalen, maar ook wat de vrijstelling en kortingen zijn.

Belastingteruggave

Woensdag 1 mei 2019 | Door Redactie Spaarrente.nl | (992 reacties)

Wanneer belasting terug?

De jaarlijkse belastingaangifte is voor veel mensen een vervelend klusje. Maar de uitkomst is voor veel mensen juist positief: zij krijgen geld terug omdat ze gedurende het jaar teveel belasting hebben betaald. Zo’n extraatje is natuurlijk mooi meegenomen. Maar wanneer wordt de belastingteruggave uitbetaald?

Lees meer over wanneer je je belastingteruggave krijgt

Hoeveel belasting betaal ik over mijn loon?

Woensdag 1 mei 2019 | Door Redactie Spaarrente.nl | (34 reacties)

Aan het einde van de maand krijg je van je werkgever weer een loonstrookje. En elke maand zie je weer hoe groot het verschil is tussen je bruto- en nettoloon. De Belastingdienst snoept namelijk een flink bedrag van je loon af. Vraag jij je ook wel eens af: hoeveel belasting gaat er van mijn loon af?

Lees meer over hoeveel belasting je betaalt over je loon

Belastingaangifte eenmanszaak

Maandag 7 januari 2019 | Door Redactie Spaarrente.nl | (17 reacties)

De belastingaangifte hoort er bij, ook als je een eenmanszaak hebt. Maar bij de belastingaangifte voor een eenmanszaak komt wel wat meer kijken dan wanneer je in loondienst bent. Je moet bijvoorbeeld weten onder de inkomstenbelasting en wat onder de omzetbelasting valt.

Lees meer over belastingaangifte voor eenmanszaak

Belastingschijven, wat betekenen ze voor jou?

Dinsdag 8 januari 2019 | Door Redactie Spaarrente.nl | (3 reacties)

Hoe hoger je inkomen, hoe meer belasting je hierover betaalt in Nederland. Daarom werkt de Belastingdienst met een systeem om de inkomstenbelasting per inkomensgroep vast te stellen: de belastingschijven. Ontvang je een hoger inkomen? Dan betaal je ook een hoger belastingtarief over je loon. Je inkomen valt dan namelijk in een hogere belastingschijf.

Lees meer over de belastingschijven

Wanneer moet ik inkomstenbelasting betalen?

Vrijdag 5 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Iedereen die werkt of een uitkering ontvangt, betaalt inkomstenbelasting. Je draagt een bepaald percentage van je inkomsten af aan de Belastingdienst, afhankelijk van de hoogte van je inkomsten. Maar wanneer moet je deze inkomstenbelasting betalen?

Lees meer over wanneer inkomstenbelasting betalen


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank1,75%Yapi Kredi Bank1,65%Nationale Nederlanden1,00%Aegon1,00%Centraal Beheer Achmea1,00% Alle spaarbanken vergelijken