Spaarrente.nl > Blog > 13e maand

13e maand

Een 13e maand, vaak ook een eindejaarbonus genoemd is een eenmalige uitkering vanuit de werkgever. Wanneer heb je recht op een dertiende maand en hoe is deze belast? Hier vind je veel informatie en artikelen over de 13e maand en andere eindejaarsbonussen.

Wanneer wordt vakantiegeld uitbetaald?

Woensdag 26 april 2023 | Door Redactie Spaarrente.nl | (4 reacties)

Veel werknemers kijken ongeduldig uit naar het moment dat het vakantiegeld weer komt. Werkgevers bepalen zelf wanneer zij het vakantiegeld uitbetalen, maar dit moet minimaal eens per jaar. 

Lees meer over wanneer vakantiegeld wordt uitbetaald

13e maand berekenen

Dinsdag 27 december 2022 | Door Redactie Spaarrente.nl | (6 reacties)

Aan het einde van het jaar ontvang je misschien een dertiende maand of eindejaarsbonus. Net als het vakantiegeld is dit een mooi extraatje bovenop je normale loon. Over deze dertiende maand en andere bonussen betaal je wel gewoon inkomstenbelasting, vaak zelf meer dan over je normale loon. 

Lees meer over de 13e maand belasting

Spaaracties vakantiegeld 2018 naar nulpunt

Dinsdag 22 mei 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Net als de huidige spaarrente zijn ook de spaaracties voor het vakantiegeld naar het nulpunt aan het zakken. Eind mei ontvangen veel Nederlanders hun vakantiegeld. Dit was altijd het moment voor de banken om een spaaractie te houden. In de loop der jaren zijn deze acties echter afgenomen, zowel in aantal als qua inhoud. Dit jaar is het aantal acties naar een nulpunt gedaald. Slechts twee banken houden een (beperkte) spaaractie. Waar je vroeger een hogere actierente kreeg of zelfs een iPad kon winnen, blijft het tegenwoordig bij een beperkt cadeautje. Dit blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Lees meer over vakantiegeld acties 2018

Wat is een 13e maand?

Donderdag 18 januari 2018 | Door Redactie Spaarrente.nl | (7 reacties)

Naast je loon en vakantiegeld ontvang je soms een dertiende maand van je werkgever. Dit is een extraatje bovenop je loon in de dure decembermaand. Je krijgt in feite een extra maand loon, vandaar de naam 13e maand.

Lees meer over wat de 13e maand precies is

Vakantiegeld sparen: dit jaar minder acties

Vrijdag 4 mei 2012 | Door Redactie Spaarrente.nl | (0 reacties)

Aan het einde van deze maand ontvangen veel Nederlanders weer hun vakantiegeld. Voor de spaarbanken is dit doorgaans een reden om flink uit te pakken met acties en cadeautjes om de spaarder te verleiden het vakantiegeld bij hen onder te brengen op een spaarrekening. Toch zijn de spaaracties dit jaar een stuk beperkter dan voorgaande jaren, constateert vergelijkingssite Spaarrente.nl. Kon je in 2011 nog een iPad winnen als je 500 euro spaarde, dit jaar zijn er banken waar je minimaal 1.500 euro moet sparen in ruil voor een donatie van 5 euro aan het goede doel.

Lees meer over vakantiegeld sparen


Blog Spaarrente.nl
Top 5 SparenAanbiederRente% Bigbank3,50%Yapi Kredi Bank1,80%Nationale Nederlanden1,00%ASN Bank0,90%SNS Bank0,80% Alle spaarbanken vergelijken